Društvo

Na Zlatiboru oko 30.000 ljudi, pojačane kontrole poštovanja mera

Ovaj vikend i dva praznična dana za mnoge su mini-odmor koji provode u turističkim centrima, a epidemiolozi upozoravaju da ukoliko se ne budu poštovale sve mere predostrožnosti posle svega možemo imati novo povećanje broja inficiranih koranavirusom.

Kapaciteti u najvećim zimskim turističkim centrima su popunjeni, tako je i na Zlatiboru gde boravi oko 30.000 gostiju.

Reporter RTS-a kaže da većina ljudi na Zlatiboru poštuje mere, drži distancu i nosi maske, ali da ima i onih koji su isuviše opušteni s obzirom na aktuelnu epidemijsku situaciju.

Da bi se poštovale mere, najavljeno je da će narednih dana biti pojačane kontrole i nadzor komunalne, sanitarne i turističke inspekcije.

Dino Kozica iz Hotela „Palisad“ kaže da od početka epidemije rade smanjenim obimom „kako bi ispoštovali sve mere i preporuke“.

„Mi smo još u junu prošle godine napravili naš interni akt gde smo jasno definisali aktivnosti zaposlenih i gostiju u samom ponašanju u toku trajanja epidemije. Među najbitnijim pravilima kojih zaposleni i gosti moraju da se pridržavaju je svakako nošenje zaštitne maske, redovna dezinfekcija, održavanje fizičke distance“, dodao je Kozica.

Upravo zbog održavanja distance, zlatiborska žičara sada umesto deset putnika u svojim kabinama prevozi po četiri osobe.

Turističke manifestacije, poput „Pršutijade“, ovde godine neće biti održane. 

Ugostiteljski objekti zatvaraju se u 20 časova, a ono što može predstavljati problem su veća okupljanja u iznajmljenim privatnim apartmanima koje je teško kontrolisati. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.