Aktuelno Obrazovanje

NAGRADE ZA PIJANISTE I FLAUTISTE

Učenici Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ krajem februara su učestvovali na dva takmičenja – za pijaniste u Kragujevcu i za flautiste u Valjevu, osvojivši uglavnom prve i druge nagrade

– Takmičenja su značajna za decu koja imaju sposobnosti, a recimo, ne vežbaju dovoljno. Ona ih mogu afirmisati i stvoriti im motivacije za dalji rad. Neka deca steknu više samopouzdanja, ako se ne ističu mnogo u školi – kaže profesorka klavira Magdalena Babović. Prema njeni rečima Muzička škola u Čačku, jedna je od „jačih“ u Srbiji.

Otvoreno školsko takmičenje mladih pijanista u Kragujevcu, održano je od 23. do 27. februara. Osnovci muzičke škole Veljko Marković, prvi razred (u klasi profesorke Nataše Plećaš), Uroš Tišma, drugi razred (u klasi profesorke Maje Milekić), Anđela Jovićević, četvrti razred (u klasi profesora Milana Radovanovića), Katarina Nina Palurović, četvrti razred (u klasi profesorke Magdalene Popović) osvojili su prve nagrade. Učenici u klasi profesorke Vesne Janjić, Elena Glišović (treći razred), osvojila je prvu nagradu, Tara Gutović (treći razred) drugu i Elena Tanasković (četvrti razred) prvu nagradu. Učenici trećeg razreda, profesorke Marije Tiosavljević, takođe su postigli rezultate. Ivana Nišavić je osvojila prvu, a Filip Tiosavljević drugu nagradu.

Anastasija Petković
Anastasija Petković

Na takmičenju su naravno nastupali i srednjoškolci, a laureat čitavog takmičenja je Anastasija Petković, učenica trećeg razreda, u klasi profesorke Marije Rudež Tišma. U klasi profesorke Magdalene Babović prve nagrade su osvojile Jana Tatović (drugi razred) i Danica Lazović (treći razred). U klasi profesorke Marije Rudež Tišma, prve nagrade pripale su Milici Bukarici (prvi razred), Sofiji Jeković (drugi razred), Anastasiji Petković (treći razred) i Ivani Pajović (četvrti razred). Prvu nagradu osvojila je i Ivana Marković (prvi razred) iz klase profesorke Maje Milekić, Marija Mijailović (prvi razred) iz klase profesorke Vesne Janjić, a druge nagrade pripale su Isidori Paunović (drugi razred) iz klase profesorke Irene Jovanović i Davini Tanasković (drugi razred) iz klase profesorke Vesne Janjić.

Dunja Dragić
Dunja Dragić

Na Međunarodnim susretima flautista u Valjevu, koje je održano od 24. do 26. februara, iz Osnovne muzičke škole, prvu nagradu je osvojila Tijana Pešev (drugi razred) iz klase profesorke Suzane Maročik, a među srednjoškolcima druga nagrada je pripala Dunji Dragić (četvrti razred), iz klase profesorke Vanje Azanjac. Na ovom takmičenju su učenicima klavirsku saradnju pružili profesor Vladimir Ratković i Nastasja Tatović.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.