Društvo Obrazovanje

NAJBOLJI DIPLOMCI FAKULTETA TEHNIČKIH NAUKA NE ČEKAJU ZAPOSLENJE

Najuspešniji diplomci Fakulteta tehničkih nauka u Čačku koji su diplomirali u školskoj 2019/2020. godini, dobili su zaposlenja u svojim strukama odmah po završetku studija. Da su diplomirani i strukovni inženjeri veoma traženi na tržištu rada potvrđuju potrebe privrede i interesovanje poslodavaca za zapošljavanjem ovih kadrova odmah po sticanju visokog obrazovanja. Iako je u godini dva jubileja, šest decenija visokog i 45 godina akademskog obrazovanja na čačanskom FTN- u, zbog pandemijskih okolnosti odložena svečanost dodeljivanja nagrada i promocija diplomiranih studenata, proglašeni su najuspešniji diplomci.

Student generacije je Mihailo Knežević, diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva koji je već zaposlen u kompaniji „Vtool“ i upisao je master studije na FTN. U toku studija Elektrotehničkog i računarskog inženjerstva, modul Računarsko inženjerstvo, Mihailo Knežević je ostvario prosečnu ocenu 9,76 i nosilac je nagrade iz Fonda „Prof. dr Milivoje Urošević“, koja se tradicionalno dodeljuje najboljem u generaciji.

Mihailo Knežević, diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva, student generacije

-Veoma sam zadovoljan stečenim znanjem koje mi je omogućilo da odmah počnem da radim. Upisao sam master studije i nadam se da ću biti podjednako uspešan kao na osnovnim studijama – rekao je Knežević.

Svoju profesionalnu karijeru Stefan Šošić počeo je u Kompaniji TRASER Software Gmbh pre nego što je stekao stručno zvanje diplomirani inženjer informacionih tehnologija. Stefan je angažovan na poziciji programera i saradnik je na Fakultetu tehničkih nauka. U svom CV-ju ubeležio je značajna postignuća.

-Počeo sam najpre da volontiram od 2012. godine, učestvovao sam na studentskim takmičenjima i u nekoliko projekata, što mi je omogućilo da zasnujem radni odnos 2017. godine – navodi Šošić kome u referencama stoji da je kao student objavio nekoliko stručnih i naučnih radova. Prosečna ocena 9,56 u toku studija Informacionih tehnologija, modul Softverski inženjering, kvalifikovala ga je za najboljeg diplomca na tom studijskom programu.

Kao rezultat saradnje Fakulteta sa firmom „Forverk“ u Čačku i preporukama profesora Fakulteta, diplomirani inženjer menadžmenta Aleksandar Stiković je u junu počeo da radi na poslovima kontrole kvaliteta. Aleksandar je u protekloj školskoj godini najuspešniji diplomac na studijskom programu Inženjerski menadžment.

Vesna Bujić, sada master profesora tehnike i informatike, studentsku učionicu zamenila je učionicom u jednoj beogradskoj osnovnoj školi. Odmah posle odbrane master rada na integrisanim akademskim studijama Tehnike i informatike, Vesna se zbog zaposlenja preselila iz Čačka u Beograd, gde radi kao nastavnik informatike. Vesna Bujić je bila najuspešnija na petogodišnjem studijskom programu Tehnika i informatika.

Nagrada „Aleksandar Avramović“ dodeljuje se najboljem studentu na studijskom programu Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, modul Elektroenergetski sistemi. Zbog identične prosečne ocene u toku studija 8,72, nagrada će biti dodeljena diplomiranim inženjerima elektrotehnike i računarstva Stefanu Čubonoviću i Milošu Miloševiću. Stefan uskoro počinje da radi na Fakultetu, a Miloš je odlučio da ne zasniva radni odnos dok ne završi master studije, iako je imao mogućnost da se zaposli.

Kao i diplomci akademskih studija, zaposlenja po završenom školovanju dobili su i najuspešniji diplomci osnovnih strukovnih studija. Među strukovnim inženjerima sa najboljom prosečnom ocenom u generaciji je Nada Dimitrijević, strukovni inženjer menadžmenta, koja radi na poslovima kontrole kvaliteta u firmi „Belom“ u Uzićima, kod Požege.

Strukovni inženjer Pavle Vučetić, najuspešniji na studijama Mašinstva i inženjerske informatike u Čačku, odlučio se da profesionalnu karijeru ostvari u rodnoj Crnoj Gori, gde je počeo da radi u struci.

Radnu karijeru u firmi Eldisy Serbia počeo je i Marko Dubačkić, najuspešniji diplomac na strukovnim studijama Elektrotehnike i računarstva, modul Elektronika i računarstvo.

U osvrtu na rezultate postignute u protekloj školskoj godini, dekan FTN prof. dr Danijela Milošević izrazila je zadovoljstvo zbog postignuća diplomiranih studenata i akademskih i strukovnih studija, dodajući da izuzetno dobra saradnja Fakulteta sa privredom daje odlične rezultate.

Najuspešnijim studentima osnovnih akademskih i strukovnih studija nagrade će biti uručene na svečanosti koja će biti priređena na proleće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.