Društvo Obrazovanje

НАЈУСПЕШНИЈИ ОСМАЦИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ “ДР ДРАГИША МИШОВИЋ”

БИСЕРИ ГЕНЕРАЦИЈЕ

За разлику од осталих чачанских школа које бирају ђака генерације, Основна школаДр Драгиша Мишовићпрепознатљива је поБисеримаодељења. Директорка Стана Шипетић и колектив ове школе сматрају да је у мору успешних ученика тешко изабрати једног који би понео епитетБисерагенерације и због тога, већ дужи низ година, свако одељење осмог разреда бира свогБисера”. Да би неко добио сјај бисерног зрна, неопходно је да током целог школовања постигне одличан успех из свих наставних предмета, примерно владање, али и да буде пожртвован и племенит друг.

У Основној школи “Др Драгиша Мишовић” 21. јун је био посебан дан, јер су на свечаности уприличеној у холу школе другари, родитељи и наставници поздравили осмаке који су својим успесима, знањем и искреним пријатељством показали да су у живот закорачили, као у велику звездану причу, безбрижну, златножуту. Ове године титулу “Бисера” одељења понели су: Маша Поледица 8/1, Јелица Спасојевић 8/2, Миона Вулићевић 8/3, Марко Милић 8/4, Уна Јовановић 8/5 и Лука Ракић 8/6.  

– Њима су додељене Вукове и посебне дипломе за изузетна постигнућа у науци. Куриозитет ове школе је што има “Бисере” генерације. То су ученици који су своје ђачке књижице и сведочанства окитили петицама, али су се истакли и својим васпитањем, свестраношћу, дружељубивошћу… Стиховима Мике Антића: “У оку понесите дугу, од ње се све лепше плави. У руци понесите кришом мрвицу детињства и сачувајте је у глави“, најбољима од најбољих је поручено да и у наставку школовања нижу успехе, али и да не забораве да уживају у својој младости и лепоти коју она собом носи – рекао је за наш лист професор технике и информатике Далибор Чукљевић, напомињући да су своје мишљење о “Бисерима” другари из одељења исказали на најлепши начин, кроз стихове.

Приредила: Н. Р.

Фото: Архива Д. Ч.

Маша Поледица 8/1

Маша је другарица наша/ Помаже нам свима/ С њом је баш милина.

Вуковац је она/ Знање јој до крова.

Бисер одељења мора бити/ Бољу другарицу свет неће видети.

Пријатељство и љубав су лепе речи/ Али је обоје јако тешко стећи/ Зато, другарице драга и мила,/ Запамти и ти ко су твоја/ 23  пријатеља била.

Јелица Спасојевић 8/2

Били смо често ко узбуркано море/ Струје и ветрови играли се с нама…

Тражили смо узнемирено неко своје место/ Док нас пржи сунце/ Док нас плаши тама.

Јеја је била увек испред нас/ Пружена рука, неочекивани спас.

Сви смо ми бисери неке чудне врсте/ Али Јелица је највећи и структуре чврсте.

Увек прва, на све спремна/ Осмехом плени, другарством се дичи/ Без ње ова ниска драгуља разних/ Не би на огрлицу успела да личи.

Миона Вулићевић 8/3

Пријатељи су као звезде – не видиш их увек, али знаш да су ту негде за тебе.

Наша Миона наша је звезда./ Водиља.

Ненаметљива, скромна, а увек спремна да нас поведе, повуче, покрене.

Драга наша Миона, ти си бисер који најјаче сија./ Остани заувек таква.

Марко Милић 8/4

Воли да учи, задатке спрема/ У томе конкуренцију нема/ А поред тога што је паметан/ Такође је и друг изузетан/ Бисер одељења не може бити свако/ За нас је то Милић Марко.

Уна Јовановић 8/5             

Увек је била уз нас/ Одељењу представљала спас/ Показала је да је другарица права/ Неко ко је ту док цео свет спава/ Крај ње се све ружно брише/ Јер пријатељ човеку вреди највише.     

Лука Ракић 8/6

Лука је увек хитар и вешт/ На терену бољег нема/ У учионици блиста духом и знањем/ Једина непознаница њему је трема.

Један његов осмех решава све/ Одлаже контролни и испитивање/ Шалом и причом увек нам олакша/ Оцена ишчекивање.

Бисер међу нама весело сија/ Шале су његове посебан зрак/ Главни у тиму, први међу свима/ Знање је његов заштитни знак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.