Društvo Kultura Obrazovanje

“НАШ ЗЛАТНИ ДАН”

У СУСРЕТ ПРВОМ СОЛИСТИЧКОМ КОНЦЕРТУ ХОРА ЧАЧАНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ

У среду, 28. фебруара, у великој сали Културног центра, у оквиру манифестацијеЧачанска роднаЧачак престоница културе Србије 2023”, биће одржан први солистички концерт Хора чачанске Гимназије, под диригентском палицом харизматичне професорке Мирјане Јаневске. За наш лист професорка Јаневска јеобећалада ће хористи и овога пута донети добро располежење и сјајну енергију и поручила: “Наше је да певамо, ваше је да уживате!” 

Професорка музичке културе и диригент Хора чачанске Гимназије Мирјана Јаневска најављује да ће на концерту, под називом “Наш златни дан”, публика моћи да ужива у њиховом стандардном репертоару, од традиционалних, етно песама, преко забавног блока, до патриотских.

– Хор ће наступити са 14 нумера, имаћемо и соло тачке. Програм ће бити рановрстан и за свачији укус. Припреме су увелико у току, на пробама је, као и увек, весело. Радујеме што су се деца максимално ангажовала и око техничких детаља, припремају и занимљиве кратке филмске колаже са наших дружења. Осим хориста Гимназије, као наши гости, наступиће и Хор Економске школе професора и ученика, биће то спој младости и искуства. Концерт ће увеличати и млади и успешни музичари “World Music Center”, под руководством Александра Смрекића. Наш драги гост биће и Петар Павловић, некадашњи члан Хора Гимназије, а сада професор у Музичкој школи. Програм ће водити професорка српског језика и књижевности Александра Мишић и ученица Милица Лепосавић. Надамо се да ће се концерт, који организује Културно-образовни програм Културног центра, допасти публици. Донећемо, као и увек, добро расположење и сјајну енергију. Наше је да певамо, ваше је да уживате! – нагласила је професорка Јаневска.

Иначе, Хор под окриљем Гимназије постоји дуги низ година, али под диригентском палицом професорке Мирјане Јаневске је од 2006. године. У почетку је то била, како каже, мала, скромна певачка група, која је наступала у оквиру школских свечаности. Хор данас наступа, како на школским, тако и на свечаностима широм, али и ван града. Број чланова Хора, који неуморно ради и инспирише младе генерације, варира из године у годину, углавном их има око 50. Хор чачанске Гимназије прославила је песма “Мома, мома будна снива”, након што је на друштвеним мрежама освануо снимак са дружења из учионице. Уследила је песма “Златни дан”, коју је урадио бивши ученик ове средњошколске установе Петар Павловић.

А на “њиховом златном дану” уживајте у среду, 28. фебруара.

Н. Р.

Фото: Приватна архива

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.