Sport

NEMA ODUSTAJANJA

Sinoć su na Gradskom stadionu svi članovi Fudbalskog kluba Borac 1926 pokazali javnosti da su jedinstveni u borbi za dokazivanje istine zbog optužbe da je seniorska ekipa bila umešana u nameštanje rezultata na utakmici Prve lige sa pančevačkim Železničarem i zbog toga drastično kažnjena.

Podmladak Borca 1926 i navijači

-Mi se ne rugamo fudbalskoj Srbiji, kako su objavile neke novine, već se borimo za bolju fudbalsku Srbiju. Došli smo ovde da izrazimo protest protiv pojedinaca iz Fudbalskog saveza Srbije koji na nezakonit način žele da ugase budućnost ove dece – rekao je Vladimir Stanisavljević, šef stručnog štaba Borca 1926, istakavši da je ponosan što je klub pokazao da je velika porodica spremna da se bori za istinu i pravdu.

Stanisavljević je zamerio Fudbalskim savezima Moravičkog okruga i grada Čačka što nisu stali iza jednog od najvećih klubova svoga regiona.

-Ako treba, mi ćemo se svesno žrtvovati nadajući se da sutra na našem mestu neće biti klubovi iz Užica, Kragujevca, Novog Pazara, Valjevo. Znamo da su klubovi iz zapadne Srbije često bili na meti ovakvih sramnih odluka. Nadam se da ćemo mi biti ti koji će to zaustaviti. Želimo da isteramo pravdu i dokažemo da pojedinci ne mogu da se igraju sa ovoliko sudbina – upozorio je Stanisavljević.

Borac 1926 se žalio na kaznu oduzimanja šest bodova i njen novčani iznos od četiri miliona dinara.

-Ako nam se ne izvine i ne vrate bodove, sve selekcije Borca 1926 će istupiti iz takmičenja pod okriljem FSS. Svesni smo posledica takve odluke, ali drugog rešenja nemamo. Skrenućemo pažnju UEFI na sve neregularnosti koje se dešavaju kod nas. Biće tužno ako se nastavi ova ujdurma – odlučan je Stanisavljević da se ide do kraja u ovoj borbi.

Vladimir Stanisavljević na sinoćnjem skupu

Ostaje da se sačeka odluka na žalbu, a rat nerava na relaciji između Borca 1926 i FSS se nastavlja.

Foto: Lejča

V. D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.