Društvo Selo

Неограничен рок за пријављивање у регистар еАграр

Извор: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде подсећа све заинтересоване пољопривредне произвођаче да крајњи рок за пријаву у систем еРПГ не постоји те су у могућности да пријаву и обнову статуса газдинства одраде све до тренутка подношења захтева за жељену субвенцију.

Почетак расписивања јавних позива, 3. априла, никако не значи да је то крајњи рок за пријављивање у еРПГ, који је неограничен. У случају да јавни позиви за субвенције које су предмет интересовања заинтересованих почињу касније, нема потребе да журе са ажурирањем и обновом статуса газдинства.

Први јавни позив који ће бити расписан 3. априла је онај за субвенције по хектару и биће отворен чак 45 дана, до 15. маја, како би сви пољопривредни произвођачи имали довољно времена за сређивање стања у регистрима и обнове статуса газдинства. 

Из овог Министарства поручују: „Како бисте могли да планирате и да се припремите за пријављивање у електронски регистар пољопривредних газдинстава (еРПГ) упознајемо вас са планом расписивања јавних позива:

  1. Млеко 1. квартал од 3. до 15. априла;
  2. Давање по хектару од 3. априла до 15. маја;
  3. Генетика од 15. априла до 15. маја;
  4. Пчеле од 1. до 20. маја;
  5. Краве за узгој телади од 10. априла до 10. маја;
  6. Тов од 20. априла до 10. маја.“

Такође, из Министарства истичу: „Подсећамо, тренутак расписивања јавног позива за субвенцију за коју хоћете да се пријавите није крајњи рок за регистрацију у еРПГ, то можете учинити током целог трајања јавног позива.

Приредила: Милица Матовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.