Društvo

Neophodna pomoć dečaku obolelom od cerebralne paralize i autizma

Obratila nam se za pomoć naša sugrađanka Svetlana Jeković. Svetlana je samohrana majka koja živi u Čačku sa svojim teško bolesnim sinom, četrnaestogodišnjim Slavišom Jekovićem. Slaviša boluje od cerebralne paralize, teško se kreće i to samo uz majčinu pomoć, ne govori i ima jači oblik autizma. Zbog njegovih posebnih potreba, majka Svetlana mu se potpuno posvetila, zato ne može da nađe stalno zaposlenje. Od 2017. godine Jekovići su živeli kao podstanari, jer njihova kuća u naselju Loznica, u Čačku, nije bila uslovna za život. Povremeno su koristili i usluge smeštaja prihvatilišta, sigurne kuće, u Čačku.


Jekovićima pomaže Centar za socijalni rad i Kolo srpskih sestara iz Čačka. Uz pomoć grada Čačka završena je sanacija i adaptacija stare kuće Jekovića u naselju Loznica, tako da su se oni u nju uselili. Na ovaj način porodica je dobila funkcionalno i trajno rešeno stambeno pitanje prilagođeno Slavišinim potrebama. Od pre par meseci u prikupljanje pomoći uključilo se i Udruženje Čačana u Beogradu prikupivši novac za frižider i mali šporet koji su Jekovići kupili.

Ovoga puta želimo da pozovemo sve one koji žele da pomognu malom Slaviši i njegovoj majci da nabave i veš mašinu koja im nedostaje (potrebna je uska veš mašina sa punjenjem veša odozgo) da novčane uplate izvrše na tekući račun Slavišine majke Svetlane:

Svetlna Jeković:   Tekući račun broj  340-32483334-08   Erste banka

Ukoliko ima onih koji bi na neki drugi način želeli da pomognu Jekovićima pozivamo ih da se jave na mejl udruzenjecacana@gmail.com ili porukom na telefon Udruženja Čačana u Beogradu, broj 063 744 48 01.

TEKST I FOTO: Udruženje Čačana u Beogradu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.