Момчило Митровић. председник Општине Ивањица (фото: Ј.С.)
Ivanjica Region

НЕВРЕМЕ НЕ ЗАОБИЛАЗИ ИВАЊИЦУ

НЕВРЕМЕ НЕ ЗАОБИЛАЗИ ИВАЊИЦУ

                        ОШТЕЋЕЊА НА ПУТЕВИМА ОКО 30 МИЛИОНА ДИНАРА

     Огромне количине падавина праћене градом протеклих дана су у неколико наврата изазвале велике штете у ивањичкој општини. Највише су страдали Међуречје, Братљево, Ерчеге, Вучак, Ковиље. Велика су оштећења на путној инфраструктури али и на воћу и поврћу. За санирање штета ће сигурно бити потребно бар месец дана, каже председник општине Момчило Митровић.

Oдрон у Вучаку (Д. Грујовић, принтскрин фејсбук)

     -Бујичне воде су разориле путеве, па је протеклог викенда 7-8 путних праваца у подножју Голије било одсечено. Није се могло прићи ни теренским возилима. Одмах смо послали тешке машине да би се обезбедило какво такво функционисање мештана. Међутим, у понедељак су опет биле обилне падавине које су направиле додатне проблеме у истим месним заједницама. Највећа оштећења имамо на путној инфраструктури, сигурно 20-30 милиона динара. Још увек нисмо завршили насипање, поправку атарских путева, а ово нам је сада додатни проблем. Рашчишћавање је у току али нећемо радити пуним капацитетом док киша не престане. Најугроженији је правац Саставци- Вучак јер има доста клизишта. Најмањи је проблем насути га, асфалтирати али га треба обезбедити да га вода поново не би однела. То су сада слабо проходни правци, може се проћи само теренским возилима. Отежано је путовање дијализних болесника, превоз деце или других пацијената којима је потребна помоћ лекара, али и малинара да предају убрани род. Нисмо успели још увек да отклонимо последице поплава од прошле године, тако да ће санирање ових штета потрајати бар месец дана. Верујем да можемо сами то решити, без помоћи Републике.

     Први човек општине наглашава да су штете могле бити и знатно веће да није било противградне заштите.

  Услед велике количине падавина набујала је и Моравица и покидала магистрални цевовод у Међуречју. Због тога је снабдевање смањено па се више зоне отежано снабдевају водом. Обезбеђене су цистерне воде за пиће из Лучана, Ариља, Чајетине, Ужица.  

                                                                                                J.С.

Момчило Митровић (фото: Ј.С.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.