Ivanjica Region

Novo sanitetsko vozilo poklon Opštene Ivanjica

Ivanjički Dom zdravlja je dobio novo sanitetsko vozilo vredno 4,3 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta. Ova pomoć je, kako je izjavila direktorka dr Jelena Stojković, još jedan primer dobre saradnje sa lokalnom samoupravom. Olakšaće rad  ustanove i poboljšati kvalitet zdravstvene zaštite stanovništva.     

-Ovo je treće vozilo koje smo dobili od 2014. godine kada je Dom zdravlja izdvojen iz ZC Čačak. Imamo ukupno 6 saniteta od kojih su dva već za rashod. Naša vozila svakodnevno prelaze veliku kilometražu po opštini i do Beograda, Кragujevca, Čačka a sa Кovidom je to još izraženije. Reanomobil iz 2015. godine još smatramo novim a prešao je već 400.000 kilometara. Uz ovo novo vozilo moćićemo da obezbedimo pouzdaniju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i da ostvarimo uštede za servisiranje i popravke. Lokalna samouprava je konkurisala i kod Ministarstva pravde za još jedno sanitetsko vozilo sa kompletnom opremom (defribrilatorom, respiratorom). Кada ga dobijemo moći ćemo da otpišemo dva stara, rekla je direktorka Doma zdravlja.     

-Pomoć lokalne samouprave Domu zdravlja je usledila nakon saznanja da je vozni park ove ustanove na izdisaju. To ne čudi jer saniteti prelaze godišnje i po 90.000 kilometara- rekao je predsednik opštine Momčilo Mitrović. On je potvrdio da se u narednih mesec dana očekuje još jedno vozilo po konkursu Ministarstva pravde i najvaio dodatne investicije.     

-Naš sledeći korak je uvođenje kiseonika u stacionar Doma zdravlja. Na tome se odavno radi i konačno smo našli rešenje. To se ne radi samo zbog korone već i zato što može zatrebati  našim sugrađanima. Potrudićemo se da obezbedimo sredstva i za potrebne mobilne aparate koji se mogu koristiti u sanitetu ali i za sve ostalo što bude potrebno- kazao je Mitrović. 

J. S 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.