O koncertu Nemanje Radulovića & DOUBLE SENS: ZA TRENUTAK JE ČAČAK BIO SVET 

 

O koncertu Nemanje Radulovića & DOUBLE SENS u Domu kulture Čačak

Piše: Dušan Darijević16508723_10210079892747844_3976197168641331_n

Davno je bilo, negde na početku devedesetih, kada je čačanska publika imala priliku da uživa u vrhunskim koncertima umetničke muzike svetski priznatih izvođača: Berlinski kamerni orkestar, Simfonijski orkestar Krasnojarska ili Kamerni orkestar Muzika viva iz Moskve.

Prošlo je mnogo vode Moravom dok Čačak, bar na trenutak nije ponovo postao SVET. Za to su zaslužni: maestro Nemanja Radulović, istinska zvezda u svetu umetničke muzike i njegov ansambl Double Sens, sastavljen od francuskih i muzičara sa prostora bivše Jugoslavije. Sve čestitke za organizaciju ovakvog muzičkog spektakla zaslužuje i Dom kulture, posebno urednica programa Vesna Petrović, na upornosti i zalaganju da se i realizuje ovakav poduhvat. Karte, ni malo jeftine (1800, 2000 i 2200 dinara) rasprodate su mesec dana ranije. Za istinsku zvezdu, koja sija punim sjajem širom sveta, publika nije žalila novac, naravno oni koji su ga imali. Bilo je naravno i onih koji su tu da bi bili viđeni, ali to i onako ide uz svaki veliki događaj.
Koncertni program je podeljen u dva dela, prvi kamerni u kom nastupaju: Nemanja Radulović, violina, Maja Bogdanović, violončelo i Lor Favr Kan, klavir. Izveli su dela Krajslera, Rahmanjinova i Hajdna. Vrhunska interpretacija, sklad, svaki ton se čuje. Emocija izvođača ispunjava svaki kutak sale. Prosto neverovatno kako je ovom prilikom zvučao koncertni klavir Doma kulture, kao da nikad niko ranije na njemu nije svirao, a svirali su mnogi, očigledno je bio i dobro naštimovan. Do potpunog izražaja je došla izuzetna akustika velike sale sa 683 mesta i pomoćnim sedištma. Publika je uživala, mobilni telefoni su se oglasili samo dva puta i pored upozorenja, a nije bilo mnogo „istrčavanja“ sa preranim aplauzom.
Sledi pauza od desetak minuta i na sceni sa Nemanjom je i ansambl Double Sens. Na repertoaru su dela Johana Sebastijana Baha: Čakona iz partite br. 2 u aranžmanu Aleksandra Sedlara, Koncert za violinu i orkestar BWV 1043 i dobro poznata TOKATA I FUGA BWV 565 u aranžmanu Aleksandra Sedlara. Sve skupa nešto više od pola sata. Uz Nemanju koji briljira, za svaku pohvalu je i interpretacija Tijane Milošević u Koncertu za violinu i orkestar.
Nemanja sav u crnom u svom prepoznatljivom stilu, pun energije i emocija naravno šarmantan.
Publika je na vrhuncu, slede tri bisa, improvizacija na temu „Danas nam je divan dan“ u čast jednog od muzičara iz orkestra koji slavi rođendan. Slede i popularna dela klasične, ali i pop muzike i kraj. Dugi aplauz, publike koja je na trenutak osetila da je iz palanke zakoračila u SVET i postala deo nečeg velikog i uzvišenog.

16508458_1220208961377489_750632571284881792_n Foto: FB strana Nemanja Radulovic – violinist

Hvala super publici u Čačku i divnim ljudima koji su nas ugostili!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.