Aktuelno Grad

Obeležen Dan grada: NA SVEČANOJ AKADEMIJI URUČENE DECEMBARSKE NAGRADE ČAČKA

Svečanom sednicom Skupštine grada, u velikoj sali Doma kulture, danas je obeležen 18. decembar – Dan grada Čačka. Pored brojnih predstavnika privrednog, društveno-političkog i kulturnog života grada i okruga, gradskih javnih preduzeća i ustanova, odbornika gradskog parlamenta i građana Čačka, svečanosti su prisustvovali gradonačelnik bratskog grada Valašske Meziriči iz Češke i Jirgen Miler, izvršni direktor nemačke kompanije „Forverk“. Na svečanoj akademiji su uručene Decembarske nagrade Grada Čačka najzaslužnijim Čačanima: Milenku Kostiću, uspešnom privredniku,  dr Ljubiši Dmitroviću, ortopedu i sportskom radniku, i inženjeru Mihailu Simoviću.                                                                           

Pozdravljajući prisutne goste, predsednik Skupštine grada Igor Trifunović je istakao da je Čačak krenuo putem privrednog i infrastrukturnog razvoja, zahvaljujući velikom angažovanju i odgovornoj politici gradskog rukovodstva.

-Odgovornom politikom gradonačelnika i tima koji je okupio, uz nesebičnu pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije, resornih ministarstava, republičkih javnih preduzeća i ustanova, naš grad je krenuo putem privrednog i infrastrukturnog razvoja, što će u budućnosti uticati na sve sfere života naših sugrađana.

Uspeli smo da pokrenemo i realizujemo veliki broj značajnih projekata za naš grad. Veliki doprinos i odgovornost je na svim odbornicima Skupštine grada, kojima se ovom prilikom zahvaljujem. Danas smo se okupili da sumiramo rezultate, ali i da iskažemo zahvalnost najzaslužnijima za uspehe koje smo postigli. Zahvalni smo svima onima, koji se nesebično trude da naš grad iz godine u godinu bude još bolji, lepši i razvijeniji. Posebnu zahvalnost dugujemo svim našim sugrađanima, zbog kojih smo ovde, jer samo zajedno sa njima možemo graditi bolju budućnost za generecije koje dolaze – rekao je je predsednik Skupštine grada Igor Trifunović.

Sumirajući rezultate rada u u 2018. godini, Dan grada svim građanima Čačka čestitao je i gradonačelnik Milun Todorović.

– Godina iza nas bila je uspešna, jer ostvarili smo mnogo bitnih projekata. Ipak, ništa ne bismo mogli da ostvarimo bez pomoći Vlade, predsednika države i svih republičkih javnih preduzeća. U Čačak su uložene milijarde dinara, a budžet za narednu godinu smo projektovali osluškujući glas naroda. Potrebe građana na seoskom i gradskom području su različite, a mi se trudimo da novac trošimo na najbolji mogući način, jer želimo da stvorimo dobre temelje za budućnost naše dece – istakao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Decembarske nagrade Grada Čačka ove godine su, prema odluci Skupštine grada, pripale Milenku Kostiću, uspešnom privredniku, dr Ljubiši Dmitroviću, ortopedu i sportskom radniku, i inženjeru Mihailu Simoviću. Prestižne nagrade Grada Čačka dobitnicima su uručili Milica Dacić, zamenica gradonačelnika Čačka, Igor Trifunović, predsednik SG i gradonačelnik Milun Todorović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.