Aktuelno Obrazovanje

OBELEŽENO 80 GODINA POSTOJANJA OSNOVNE ŠKOLE “MILICA PAVLOVIĆ”

FOTO: BUS PLUS

Svečanom akademijom pod nazivom “Naši đaci”, koja je organizovana u utorak, 17. oktobra, u Domu kulture, Osnovna škola “Milica Pavlović”, je obeležila 80 godina postojanja i rada. Čitav program je osmislio tim škole za kulturne aktivnosti, a u njemu su, zajedno uz učitelje i nastavnike, učestvovali i bivši i sadašnji đaci ove škole.

Kako je rekla vršilac dužnosti direktora OŠ “Milica Pavlović” Marija Nedeljković Pravdić, obrazovanje je jedan od najvažnijih segmenata svakog društva, a ugled jedne obrazovne institucije se meri upravo po uspehu njenih đaka. I baš tim đacima je bila i posvećena Svečana akademija, kojoj su prisustvovali bivši učenici i nastavnici, predstavnici lokalne samouprave i Školske uprave, direktori obrazovnih ustanova, kao i predstavnici privrede.

U programu su učestvovali bivši i sadašnji učenici u sastavima Baletski klub “Lujo da Vičo”, plesni klub “Luna”, veliki i mali školski hor, a podršku celokupnom programu dalo je i KUD “Abrašević”. Program je počeo filmom u produkciji Bus Plus pod nazivom “Vremeplov”, koji je u petnaestak minuta prezantovao period škole koja postoji 80 godina, koja je nastala 1937, kao Državna narodna škola “Stepa Stepanović” i tada brojala oko 300 đaka. Kao iznenađenje večeri, preko skajpa su se, sa različitih strana sveta, u program uključivali i prisutnima obraćali brojni naučni radnici, sportisti, umetnici, književnici, koje je iznedrila ova škola.

– Izuzetno je velika čast da ovaj svečarski trenutak mogu podeliti sa učenicima ove škole, bivšim i sadašnjim, roditeljima, prestavnicima lokalne samouprave, brojnim dobrotvorima naše škole… Osnovna škola “Milica Pavlović” je iznedrila veliki broj uspešnih ljudi u svojim poslovima, a nadam se da će rezultati u budućnosti biti isto tako sjajni – rekla je Marija Nedeljković Pravdić, vršilac dužnosti direktora ove škole.

Osnovnu školu “Milica Pavlović”trenutno pohađa 1.295 učenika, a znanje im prenosi više od 85 prosvetnih radnika.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.