Društvo

OD DANAS MOŽETE PRIJAVITI PRVAKE ZA UPIS U ŠKOLE, SAOPŠTILO MINISTARSTVO PROSVETE

Upis dece u prvi razred osnovne škole, koji bi tardicionalno trebalo da počne danas 1. aprila, ove godine će, zbog aktuelne situacije i vanrednog stanja, početi kasnije, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Umesto upisa, roditelji i drugi zakonski zastupnici će od danas biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete preko nove usluge „Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu“ na Portalu eUprava, kao i telefonskim putem.


Na ovaj način, škole će evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu, kako bi okvirno znale koji broj đaka mogu da očekuju. Svi roditelji koji će koristiti ovu elektronsku uslugu, biće obavešteni o datumu upisa u osnovnu školu čim on bude bio definisan.


Po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, na Portalu eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje koja će omogućiti roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve procedure oko upisa deteta i to bez potrebe donošenja ijednog dokumenta, kao i da obave testiranje sa psihologom ili pedagogom.


Škole će u unapređenoj elektronskoj usluzi eUpisa po službenoj dužnosti pribaviti podatke iz matične knjige rođenih, iz evidencije prebivališta i iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu.

Ča Glas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.