Društvo

Od ponoći za Mađarsku potrebna dva negativna PCR testa

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je da Mađarska od ponoći uvodi nove mere prema kojima će građanima Srbije za ulazak u tu zemlju biti potrebna dva negativna PCR testa u roku od pet dana.

Dačić je u izjavi za Televiziju B92 objasnio da svi koji imaju takve negativne testove mogu da prođu bez problema, dok će oni koji ne budu imali test moći da ga urade u roku od 48 časova od ulaska u Mađarsku ili da provedu 14 dana u samoizolaciji, uz napomenu da ova odluka ne uključuje ljude koji su u tranzitu.

Granice Bosne i Hercegovine i Bugarske su u ovom momentu otvorene za građane Srbije, dok resorno ministarstvo nema informacije o tome da će naši građani od 15. jula moći da uđu u Grčku, podvukao je prvi potpredsednik Vlade.

U Grčku se može ući sa negativnim testom, ali isključivo građani zemalja članica Evropske unije, ne i drugih država, precizirao je on i dodao da se pominje 1. avgust kao verovatno sledeći datum kada će biti ažuriranje podataka.

Izvor: Sajt Vlade Republike Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.