Društvo

Од сутра строга контрола – сви уређаји полиције откриваће пијане и дрогиране возаче

Од сутра строга контрола – сви уређаји полиције откриваће пијане и дрогиране возаче

ИЗВОР: РТС

Од 16. до 22. јуна на територији Србије полиција ће спроводити појачану контролу саобраћаја, усмерену на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, саопштио је МУП.

У суботу, 19. јуна, први пут ће бити реализована и акција под називом „Alcohol and Drugs Marathon“, када ће током 24 часа непрекидно бити ангажовани сви расположиви уређаји за откривање присуства алкохола и психоактивних супстанци у крви возача.

Од 16. до 22. јуна појачана контрола управљања возилом

Управљање возилом под дејством алкохола, указује МУП, један је од највећих проблема безбедности саобраћаја у већини европских земаља, укључујући и Србију.

Реч је о прекршају који, уз прекорачење брзине, највише доприноси изазивању саобраћајних незгода са тежим последицама.

С друге стране, прекршај управљања возилом под дејством психоактивних супстанци у огромном је порасту у свим европским земљама, а у Србији је број санкционисаних возача од почетка ове године готово три пута већи него у истом периоду прошле године.

Полицијски службеници саобраћајне полиције су од почетка године из саобраћаја искључили око 18.000 возача због вожње у алкохолисаном стању и 700 возача због вожње под дејством психоактивних супстанци.

Акција саобраћајне полиције, која ће трајати од 16. до 22. јуна, истовремено ће бити спроведена у 30 европских земаља, чланица организације ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе).  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.