G.Milanovac Region

За субвенционисање самозапошљавања и стручно усавршавање незапослених – 15 милиона динара

На јуче одржаној четрнаестој седници Општинског већа Општине Горњи Милановац, једногласно су усвојене све 22 тачке дневног реда. Међу осталим, размотрен је Нацрт Одлуке о усвајању предлога пројекта јавно-приватног партнерства за дугорочну испоруку топлотне енергије систему даљинског грејања ЈКП Горњи Милановац из новоинсталисаних котлова на дрвну биомасу и топловодних котлова на гас.

Општина Горњи Милановац добила је одобрење од Комисије за јавно-приватно партнерство за овај пројекат, а како је у плану завршетак изградње котларнице до почетка грејне сезоне, детаљи ће бити размотрени у среду, 16. јуна, на ванредној седници скупштине која ће бити сазвана овим поводом.

Предлогом Локалног акционог плана запошљавања општине Горњи Милановац за 2021. годину, опредељено је 15 милиона динара за субвенционисање самозапошљавања и стручно усавршавање незапослених лица.

-Десет милиона динара ће бити издвојено за самозапошљавање лица која желе да отворе своје предузетничке радње и пет милиона динара за све матуранте средњих школа, као и суграђане са вишим и високим образовањем који ће моћи да одраде приправнички стаж, како у јавним предузећима и установама, тако и у приватним компанијама, уколико за то има потребе – рекао је Дејан Ковачевић, председник Општине Горњи Милановац.

Размотрен је и Правилник о додели подстицајних средстава за развој сеоског туризма на територији општине којим је предвиђен наставак улагања у унапређење туристичке понуде Горњег Милановца, са максималним износом до 400 000, 00 динара по домаћинству, као и Предлози решења о изменама и допунама финансијских планова основног и средњег образовања за текућу годину.

Уговор о регулисању односа Општине Горњи Милановац и „Аутопревоза Чачак“ анексиран је јер су се, због повратка ученика на редовну наставу, јавиле веће потребе од првобитно планираних за обезбеђење права на бесплатан превоз и превоз са попустом повлашћеним категоријама путника. Средства буџетске резерве распоређена су за путну инфраструктуру, односно изградњу локалних и некатегорисаних путева.

(КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.