Društvo

ОДМАРАЛИШТЕ “ОВЧАР” У УЛЦИЊУ СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ЧАЧАНСКЕ МАЛИШАНЕ

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ДЕЦЕ И РОДИТЕЉА

После прошлогодишње паузе због корона вируса, Град Чачак је одлучио да овог лета у одмаралишту “Овчар” у Улцињу организује летовање за децу из предшколских установа и основце чачанских школа. Летовање ће бити организовано у десет смена, а прва смена са децом из чачанских вртића на море је отпутовала јуче, 10. јуна.

Мирослав Петковић

Према речима помоћника градоначелника за друштвене делатности Мирослава Петковића, благовремено су започете све техничке, инфраструктурне и епидемиолошке припреме, а посебно их радује што је интересовање деце и родитеља за летовање огромно.  

– Комплекс који Чачак има у Улцињу је јединствен и представља праву оазу зеленила, са одличним условима за одмор и бројне активности. На првом месту нам је безбедност и здравствена сигурност деце, њихових пратилаца и свих запослених. Због тога смо предузели све потребне мере заштите, од прецизно утврђених протокола, вакцинације, набавке дезинфекционих средстава, дезобаријера, до одржавања хигијене на максималном нивоу. О здрављу деце ће бринути две медицинске екипе које ће бити ангажоване током целог лета. За рад лекара и медицинских сестара су обезбеђени потребни услови у реновираној амбуланти, опремљеној по свим прописима и снабдевеној потребним медикаментима – казао је Мирослав Петковић.

Директорка Предшколске установе “Радост” Вера Јовановић је за наш лист рекла да је припрема боравка деце и објеката започела у мају, јер су после прошлогодишње паузе били потребни бројни радови и поправке, сервисирање уређаја, провера свих инсталација.

– Детаљно су чишћени сви објекти, уређене зелене површине и припремљени спортски терени. Са надлежним службама града Улциња дефинисан је простор на Великој плажи за нашу децу, обезбеђени су сунцобрани, прибављени сви потребни атести за воду, струју и уређаје, као и радне дозволе за запослене. Поред техничких и административних услова које смо обезбедили и испунили, посебно треба истаћи да ће малишани и ученици имати одличну храну, бројне активности са васпитачима, врхунске спортске терене за игру и турнирска такмичења, обуку пливања и свакодневни програм на плажи, вечерње игре, маскенбал и забаву коју организују наши рекреатори – нагласила је Вера Јовановић.

Свакодневно ће бити емитовани телевизијски извештаји из Улциња, јер ће летовање пратити екипа ТВ “Галаксије”, да би сви родитељи могли да виде боравак и активности деце, како на плажи, тако и у одмаралишту.

Петковић је додао да ће Град наставити да улаже новац у одмаралиште “Овчар”, како би деца сваке наредне године имала још боље услове за летовање. Носиоци Вукове дипломе ће и ове године бесплатно летовати у Улцињу, а Град Чачак је, у знак захвалности и поштовања због свега што су чинили у изузетно тешким околностима пандемије, обезбедио бесплатан одмор за све заинтересоване запослене који су радили у ковид систему Опште болнице Чачак и Дома здравља, као и за кориснике Центра за пружање услуге социјалне заштите “Зрачак” и ШОСО “1. новембар”.

Сви запослени из ПУ “Радост” и ПУ “Моје детињство” се радују доласку деце у одмаралиште, спремни да им приуште незаборавно летовање, забаву и одмор, а на свима нама је да учинимо све да деца уживају у Улцињу и врате се у наш град здрава и задовољна, закључио је Петковић.

Н. Р.

Фото: М. П.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.