Društvo

ODRŽAN MEĐUNARODNI NAUČNO STRUČNI SKUP “REINŽENJERING POSLOVNIH PROCESA U OBRAZOVANJU RPPO17”

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, prošle subote, održan je naučno stručni skup sa međunarodnim učešćem  „Reinženjering poslovnih procesa u obrazovanju – RPPO 2017“. Na skupu su se okupili naučni i stručni radnici iz Srbije i inostranstva, koji su u cilju unapređenja obrazovanja razmenili znanja i iskustva, važna za sve obrazovne nivoe (osnovno, srednje i visoko). Tema konferencije bila je identifikacija problema u nastavi tehnike, istraživanje uzroka i  pronalaženje načina da se ti problemi reše, od predškolskog uzrasta do fakultetskog obrazovanja. Na konferenciji su se posebno razmatrali materijali u vezi sa nacionalnim standardima za informatičke predmete, što je od velikog značaja za dalju uspešnost realizacije nastave tih predmeta.

– Učešćem na konferenciji nastavnici i profesori su proširili svoja znanja kroz uvodna predavanja na teme reinženjering neposredne nastave u hibridnom sistemu učenja, integrisanje poslovnih komunikacija u visokoškolskim ustanovama primenom informacionih tehnologija i reinženjering poslovnih procesa praktične nastave u okviru dualnog obrazovanja. Kada je reč o prvoj temi mi pokušavamo da se prilagodimo našoj deci, koja ne mogu da žive bez mobilnih telefona. Upravo zbog toga želimo da mobilne telefone iskoristimo kao osnovno sredstvo za njihovo učenje i da ih na taj način približimo onome što je smisao obrazovanja – rekao je profesor dr Alempije Veljović, predsednik Programskog odbora konferencije.

Na konferenciji je izloženo 45 radova, a učestvovalo je više od 70 autora i koautora iz obrazovnih i drugih ustanova koje se bave ovom problematikom.

Organizator konferencije „RPPO 2017“ je Fakultet tehničkih nauka u Čačku, uz suorganizaciju Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu i udruženja koja se bave tehničkim obrazovanjem. Pokrovitelji skupa bili su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Grad Čačak i Univerzitet u Kragujevcu.

N. R.

Оставите одговор