Grad

U NTP PREDSTAVLJENA JEDINSTVENA, SAVREMENA I SIGURNA INTERNET TEHNOLOGIJA XLeco

U Naučno tehnološkom parku Čačak, prošlog četvrtka, predstavljena je jedinstvena, savremena i sigurna internet tehnologija XLeco (eXtra Large internet ecology), koja pruža mogućnost veb dizajnerima-programerima da svoje profesionalno stručno znanje lakše primene, obogate svoju ponudu usluga kupcima sa novim, kao i da pored postojećih sistema koje sada koriste za rad dobiju još jedan. XLeco je jedina organski mobilna veb prezentacija na internetu i platforma sa kojom je moguće napraviti sve, istakaoje direktor Đorđe Bogdanović. On takođe naglašava da je XLeco sistem za krajnje korisnike i one koji se bave izradom sajtova.

– Zašto smo projekat nazvali „Velika ekologija interneta“? Činjenica je da je internet definitivno postao sastavni deo čovekove okoline. Međutim, na internetu, koji je inače predviđen da ljudima pruži kvalitetno informisanje, postoji velika količina „smeća“, a to su zastarele informacije, one koje nisu predstavljene kako autor želi i one koje je jako teško održavati. Mi smo stvorili tehnologiju za one koji imaju potrebu da se predstave na internetu, da to mogu uraditi bez velikog učenja i svoju internet prezentaciju održavati sa bilo kog uređaja (laptopa, tableta, mobilnog telefona…). Sistem je fleksibilan, prilagodljiv svim uređajima, za sve operacione sisteme i ne zahteva nikakvu instalaciju – rekao je Đorđe Bogdanović.

Zbog svoje jednostavne, brze i kvalitetne internet prezentacije za sve delatnosti, projekat je namenjen svim zainteresovanim licima, veb dizajnerima, programerima, umetnicima, piscima, ljubiteljima kućnih ljubimaca, predstavnicima firmi, škola, raznih udruženja…

N. R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.