Grad Sport

ОДРЖАН ПЕТИ “ЧАЧАНСКИ ПОЛУМАРАТОН” (фото)

ОДРЖАН ПЕТИ “ЧАЧАНСКИ ПОЛУМАРАТОН”

Данас је централним градским улицама трчало више од 1.000 заљубљеника у атлетику и врхунских тркача јер је у оквиру петог “Чачанског полумаратона” одржано Првенство Србије у полумаратону.

Победник најдуже трке од 21,1 километар је Кенијац Стенли Кипруто који је поставио и нови рекор стазе и он сада износи 1.97,53. Други је Ђуро Борељ (АК  “Апатин”), а трећепласиран је Никола Мијаиловић (АК “Нови Пазар”).

Ђуро Борељ је првак Србије у овој дисциплини, док је вицешампион наше земље Велимир Бојовић, а на треће место пласирао се Милош Драговић.

Код дама победница “Чачанског полумаратона” је Теодора Симовић (АК “Нови Пазар”), друга је Ивана Живковић (ОАК “Београд), а трећа је Чила Богнар (АК “Апатин). Редослед је исти и у шампионату Србије.

У трци на 10 километера код мушкараца тријумфовао је Милан Кукуличић, други је Милош Степита, а трећи Здравко Мишовић (АК “Хајдук маратон тим” из Куле). У женској конкуренцији најбржа је била Мејла Мехмедовић (АК “Нови Пазар”), друга је Невена Јовановић, док се на треће место пласирала Слађана Пејовић.

Трка задовољства на пет километара имала је највише учесника, а код девојака најбржа је била Саима Мурић (АК “Нови Пазар”), друга је њена клупсак другарица Ленка Николић, док је треће била Јагода Столић (“ЧААК”). 

У мушкој конкуренцији пропласиран је Алекса Јовић (“ЧААК”), други је Марко Алексић, док је Милан Радовановић (“ЧААК”) трећепласиран.

Шири извештај са овог догађаја биће објављен у наредном броју “Чачанског гласа”.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.