G.Milanovac Region

Одржана 32. седница Општинског већа


На данашњој тридесет другој седници општинског већа усвојене су све тачке дневног реда, а као најбитнија издвојила се Одлука о буџету општине Горњи Милановац за период од 1. јануара до 30. јуна текуће године.

Председник општине Дејан Ковачевић је истакао да је задовољан приходима буџета, с обзиром на то да је за првих шест месеци Општина извршила приходе и примања са 50,05 посто, односно са око 85 милиона више у односу на планирано, што даје сигурност у то да ће буџет бити извршен у планираној мери.
-Што се тиче извршења буџета, знамо да све капиталне инвестиције долазе на наплату у другој половини године. Тако да ћемо реалнију слику онога шта је све урађено на територији општине имати са деветомесечним извештајем. Имамо и неколико великих ставки које нису ушле у ово извршење за првих шест месеци, као што је на пример, базен на Руднику, који није био завршен до 30. 6. а коштао је око 75 милиона динара. Због високих цена грађевинског материјала смо обуставили јавну набавку за изградњу затвореног базена. Те цене су сада нешто повољније, па ћемо свакако реализовати тендер јер имамо довољно новца у буџету како бисмо почели са изградњом. Све инвестиције које долазе из Републике, од приступне саобраћајнице до изградње канализационих мрежа на девет локација и чишћења дивљих депонија су у току, тако да ћемо ову годину завршити са свим планираним инвестицијама које смо зацртали за ову годину – рекао је Ковачевић.
Председник Ковачевић је додао и да је ликвидност општине на високом нивоу и да увек има довољно средстава на рачуну за све обавезе које пристижу. Он је такође рекао да изградња котларнице на биомасу тече планираном динамиком, али ако се нешто непланирано деси, ту су залихе мазута које је општина обезбедила, па ће сви корисници грејања са јавне котларнице спремни дочекати грејну сезону.
Фото: КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.