Ivanjica Region

ОДРЖАНА ДРУГА ПЛАНИНСКА ТРКА

ОДРЖАНА ДРУГА ПЛАНИНСКА ТРКА

ПИШЕ: Јелена Савић

На овогодишњој дводневној трци на три планине “Ivanjica TRAIL” учествовало je 380 такмичара из четири земље. Најбржи Београђанка и Чачанин.

Јединствена етапна дводневна планинска трка пределима три ивањичке планине је прошле године побрала све симпатије и изазвала праву лавину позитивних коментара па је за овогодишњу владало изузетно интересовање. Учесници су били из 54 града у Србији, али и из БиХ, Белгије и Француске. Такозвана Ултра трка на 66 километара стартовала је у суботу, 20. маја, са највишег врха Голије, Јанковог камена са 1833 метра надморске висине. Први циљ је било Ковиље у подножју Јавора, а затим сутрадан преко Јавора и Мучња стигли су у Kатиће где је и циљ трке.

Ову стазу је најбрже прешла Јелена Пајић из Београда и то за седам сати и осам минута. Иза ње су биле њене суграђанке Тања Обрадовић и Слађана Дечермић. У мушкој конкуренцији први је био Чачанин Иван Длачић (5.48). Другопласирани је Александар Јовановић из Београда а трећи Белгијанац Кристоф де Шапермастер. Уз медаље и пехаре припале су им и новчане награде од шест за треће, девет за друго и 15.000 динара за прво место.

Специјално признање за најстаријег учесника и прошле и ове трке отишло је у руке Ивањичанина Љубише Миливојевића.

Другог дана организована је и мање захтевна трка на 23 километра Катићи- Бела црква- Мучањ- Катићи коју су победници завршили за нешто више од два сата.Тачније Милош Бићанин за 2.10 а Александра Лазић за 2.32. Њима су уз медаље и пехаре припали и блендери.

Захваљујући великој подршци спонзора додељене су и друге награде. Између осталих, породица Мускатировић као најбројнија на трци (родитељи и троје деце) добила је викенд од домаћинства Котуровић. Дарко Ђуровић као највећи промотер трке награђен је седмодневним одмором за двоје у „Лола куће за одмор“.

Несвакидашње лепи предели, видици, гостопримство и љубазност мештана и свих који су помагали одржавање трке чине је посебном, здушно потврђују сви учесници.

-Прошле године је било изузетно добро па су очекивања за ову порасла што нам је на неки начин представљало терет. Али, верујем да смо ивањички крај представили у правом светлу људима који разумеју шта је природа, лепота. Наишли су на предусретљивост у селима, мештане који су им износили послужење- кафу, ратлук, звали их да не прођу мимо њихових авлија. Сви су презадовољни. Лепу слику смо послали са ивањичких планина. Наредне године мислим да ћемо увести још неку трку како бисмо повећали капацитет, каже Мирко Главинић из Удружења „Иц траил“ које је организатор ове манифестације.

Подршку су пружили: Општина Ивањица, Туристичка организација Ивањица, бројни спонзори и волонтери.

-Победници (фото: Мирјана Братуљевић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.