Društvo Obrazovanje

УЧЕНИЦА ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ ТИЈАНА ЗЛАТИЋ НА ЕВРОПСКОМ КВИЗУ НОВЦА У БРИСЕЛУ

УЧЕНИЦА ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ ТИЈАНА ЗЛАТИЋ НА ЕВРОПСКОМ КВИЗУ НОВЦА У БРИСЕЛУ

Ученица првог разреда Економске школе у Чачку Тијана Златић, заједно са ментором и разредним старешином Павлом Брковићем, представљала је тим Србије у финалу Европског квиза новца, који је одржан 15. и 16. маја у Бриселу, где су се такмичили ученици из целе Европе. 

Европски квиз новца највеће је такмичење у Европи, које омогућава ученицима од тринаест до петнаест година унапређење финансијске писмености и стицање искуства на овом пољу. Покренут је 2017. године од националних удружења банака под координацијом Европске банкарске федерације.

Од 38.000 учесника из читаве Европе, наши представници дошли су међу 56 најбољих, односно међу 28 земаља са по два ученика, тако што су били другопласирани у националном квизу у конкуренцији од 750 такмичара.

Ове године европски прваци су представници Грчке, али Чачанка Тијана Златић и Новосађанка Исидора Стојановић понеле су веома позитивне утиске, склопиле су познанства и будућа пријатељства са децом из Словеније, Холандије, Грчке и других земаља, а посетиле су и многе знаменитости у Бриселу, као и Европски парламент и Европску банкарску федерацију. Како кажу, свима би препоручиле да се пријаве на национални квиз и да покажу знање и брзину како би и они доживели једно незаборавно искуство.

Одлазак у Брисел, боравак тамо и учешће на такмичењу, ученицима и менторима, омогућило је Удружење банака Србије.


                                                            Приредила: Марија Миљуш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.