Dragačevo Region

OPŠTINA LUČANI PODRŽALA PROJEKAT „ROMSKE SVEČANOSTI“

U okviru projekta „Romske svečanosti“ Udruženja Roma „Budite uz nas“, 23. Decembra, u Guči su podeljeni novogodišnji paketići deci do 16 godina, kao i higijenski paketi za porodice. Projekat je u celosti finansirala lokalna samouprava, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života i položaja romskih porodica u okviru zajednice. Raspodela novogodišnjih i higijenskih paketa je organizovana na otvorenom, uz poštovanje svih propisanih mera, kako se ne bi ugrozilo zdravlje stanovništva.

Vidoje Muratović, predsednik Udruženja Roma, naglasio je da je ovakav projekat od izuzetnog značaja za romsku populaciju, jer u ovako teškim vremenima uliva sigurnost i osećaj pripadnosti zajednici. Izrazio je zahvalnost Opštini Lučani, što je prepoznala značaj unapredjenja uslova života Roma i finansijski pomogla realizaciju projekta „Romske svečanosti“.

„Obaveza lokalne samouprave je da podjednako brine o svim grupama stanovništva u lokalnoj zajednici. Opština Lučani će i u narednom periodu podržati ovakve i slične projekte. Za 2021. godinu, u opštinskom budžetu je predvidjeno tri miliona dinara za finansiranje projekata udruženja gradjana“, rekao je Miloš Jovičić, zamenik predsednika opštine Lučani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.