Društvo

OTVOREN KLUB PENZIONERA U PRELJINI

Posle Slatine i Mrčajevaca, ove godine Klub penzionera otvoren je i u Preljini, čiji je cilj da okuplja najstarije meštane ovog, ali i okolnih sela.

U poslednje dve godine grad Čačak je, sa oko 5.300.000 dinara, podržao otvaranje sedam klubova za penzionere kako na seoskom tako i gradskom području.

Ka Klubu penzionera u Preljini gravitira sedam mesnih zajednica.

Predsednik Gradskog odbora Ujedinjenih penzionera Srbije, Ilo Mihajlovski, pozvao je i one koji nisu penzioneri da koriste usluge Kluba.

“Samo svi zajedno možemo ispuniti zadatke iz okvira socijalno-humanitarnog rada, jer je naše udruženje poznato po tome, briga o starim licima, a sa druge strane zaboravili smo da budemo komšije, prijatelji. Jedan od zadataka udruženja je da obnovimo vrednosti koje su u ranijim godinama, u patrijahalnom periodu, bile veoma cenjene”, istakla je predsednica udruženja “Ujedinjeni penzioneri” Čačak, Dragana Jovanović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, rekao je da će lokalna samouprava i dalje pomagati kako održivost postojećih, tako i otvaranje novih klubova za boravak najstarijih građana.

“Naša želja jeste da pomažemo najstarijim sugrađanima kako bi imali mesto za okupljanje, druženje. Tu će imati i lekarsku pomoć, sve one aktivnosti koje su njima važne”, istakao je Todorović.

Na svečanosti je dodeljeno i 30-tak zahvalnica, pojedincima, udruženjima i ustanovama koje su pomogle da ovaj projekat zaživi.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.