Projekti

ОТВОРЕНА ПЕРИОНИЦА ”ЧИСТА ПОСЛА”

Прави назив за перионицу и пеглање веша. Отворили су је недавно двоје младих људи да би помогли презаузетима, али и пружили нешто ново Чачанима.

Већ први сусрет улива поверење. Нигде у перионици ”Чиста посла” нема нагомиланог веша, паре, или тешких мириса средстава за чишћење. Уместо тога, креативни прикази свакодневице. Могу нас подстаћи и да другачије доживимо жице за веш, штипаљке, офингере, а не да одмах навуку ”мрак на очи”, при самој помисли на посао. Опрати веш, сушити га данима, ако је хладно, после испеглати. Колико пута у себи или другима кукамо на посао коме нема краја.

– Док сам радио у Црној Гори, спазио сам у близини стана једну перионицу за прање веша. Како ми је стално недостајало времена за тај посао, ушао сам и распитао се за услугу коју пружају. Схватио сам да је довољно само да спремим одећу за прање, однесем је, или дођу из перинице да је узму и за два, три сата све добијем чисто и попеглано. Тада ми је синула идеја да је тако нешто потребно и Чачку. Не само да смо велики град, него је све више приметан недостатак времена, а нарочито трпе кућни послови. Осмелили смо се и пре неколико дана отворили перионицу ”Чиста посла” у Авенији – каже власник Раде Јоцовић (30).

И нису ”Чиста посла” одмена само презапосленим женама или мушкарцима који живе сами. Свакоме је кад-тад потребна помоћ у обављању кућних послова. Дошло је и време крсних слава, а многе домаћице би да им тада и у кући све блиста. Колико тек времена остаје за друге послове, ако нема нагомиланог веша за прање и пеглање.

– Ништа нам није тешко. Можете да донесете веш за прање код нас, или ћемо ни доћи код вас да га преузмемо. Вратићемо га брзо. Није важно да ли живите у граду или селу. Свуда стижемо. Бићете задовољни и резултатима и ценама, које су приступачне. Користимо квалитетни прашак и омекшивач, тако да ћете нас запамтити и по мирису чисте одеће, који не траје само док веш изнесемо из машине. ”Чиста посла” су перионица веша, нема хемијског чишћења. Осим одеће, можете нам донети јоргане, јастуке, столњаке, завесе. Нама нису препреке ни флеке, које не могу да се скину после једног прања, или оштете одећу, ако покушавамо на силу да их уклонимо – наводи Раде неке од основних услуга новоотворене перионице.

За другачији изглед њиховог услужног објекта, заслуге припадају Снежани Тошић, Радовој девојци и пословној партнерки. Осмелила се и она да се упусти у приватно предузетништво, с обзиром на то да се школовала за нешто сасвим друго. Снежана је завршила Природно-математички факултет и стекла звање дипломираног професора математике. Пошто је повремено радила у просвети, она и Раде су схватили да време није на њиховој страни. Уместо тога, пронашли су посао за себе.

Уколико се пелцер њиховог приватног предузетништа успешно прими, Раде и Снежана намеравају да отворе перионице и у другим деловима града. 

Најмлађа перионица за прање и пеглање веша у Чачку ”Чиста посла”, налази се у Булевару Вука Караџића 14. Ради од 9 до 18 часова, осим недељом. За детаљнија обавештења доступан је број 060/440-86-86.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.