Aktuelno

Otvoriti vrata svih pozorišta

SAOPŠTENJE GRADSKOG POZORIŠTA ČAČAK

Predstavnici Gradskog pozorista Čačak prisustvovali su, 20. avgusta, sastanku Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije i Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine odrzanom u Narodnom pozorištu u Nišu. Raspravljano je o početku pozorišne sezone, o uslovima, kao i preventivnim merama koje je doneo Krizni štab. Razmatrajući mere pod kojima bi pozorišta počela da rade, zaključeno je da, osim nekoliko pozorišta u Srbiji koja su skoro renovirana, nijedno pozorište nije u mogućnosti da te mere do kraja i ispoštuje, osim beogradskih pozorišta, koja ispunjavaju uslove, a ove mere su uglavnom donete u skladu sa njihovim uslovima funkcionisanja.

Foto FB starnica Gradskog pozorišta, predstava „Životinjska farma“, februar 2020.

Beogradska pozorišta čine jednu trećinu pozorišnog života naše zemlje, dok druge dve trećine čine upravo ove dve zajednice koje su se sastale prethodnih dana. S obzirom na to da nijedan predstavnik ovih zajednica nije prisustvovao sastancima na kojima je odlučivao Krizni štab, apelovano je da nadležni razmotre o ublažavanju tih mera, to jest, da budu prilagođene i ostatku pozorišnih kuća u Srbiji, kako bi vrata svih teatara bila uskoro otvorena. 

U Čačku je i dalje na snazi zabrana javnih okupljanja do pet osoba u zatvorenom, kao i na otvorenom prostoru. U skladu sa merama koje bude doneli lokalna samouprava i Krizni štab grada Čačka, javnost će biti obaveštena o početku pozorišne sezone u našem gradu. Nadamo se da će epidemiološka situacija uskoro dozvoliti da se ponovo susretnemo sa publikom.

Bratislav Janković, direktor Gradskog pozorišta Čačak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.