Aktuelno Obrazovanje

PČELICA ČETVRTI PUT U FRANKFURTU

Izlažući četvrti put na Sajmu knjiga u Frankfurtu i uspostavljajući kontinuitet svog prisustva među najznačajnijim i najvećim imenima svetskog izdavaštva, Izdavačka kuća Pčelica dokazuje da poseduje kvalitet, istrajnost i adekvatan pristup svim izazovima pred kojima se knjiga danas nalazi.

Ovogodišnji Sajam knjiga u Frankfurtu biće održan od 11. do 15. oktobra i kao i do sada predstavljaće najveću svetsku smotru knjige, nekomercijalnog, ali poslovnog, informativnog i promotivnog karaktera. U Hali 5.0 na štandu A92 Izdavačka kuća Pčelica predstaviće deo svog izdavačkog programa, koji je predviđen plasiranju na inostrano tržište.

Nakon munjevitog uspeha i zapaženih nastupa u inostranstvu, Pčelica pravi nove planove za širenje dostupnosti svojih knjiga na drugim jezicima i van granica Srbije. Pored starih naslova, koji su već pronašli svoj put do tržišta Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Poljske, Češke, Islanda, Španije, Kine, Italije i Turske, za ovogodišnji nastup prevedena je edicija radnih svezaka Klub malih matematičara, Knjige lepilice i knjiga o Mariji Tereziji iz edicije Divovi prošlosti.

Drugog dana Sajma Pčelici će biti uručen Međunarodni katalog književnosti za decu White Raven u kome se našla Pčeličina knjiga Mrnjavčevići, autora Dušana Pop Đurđeva i ilustratora Koste Milovanović. Katalog je sastavljen od strane stručnjaka za književnost za decu iz Međunarodne biblioteke u Minhenu i obuhvata 200 preporučenih knjiga, 38 jezika iz 56 zemalja.

Оставите одговор