Kultura

PESNIČKI PRVENAC ZORICE LEŠOVIĆ STANOJEVIĆ PREDSTAVLJEN U BEOGRADU

Zbirka poezije „Zrno peska u oku“, autora Zorice Lešović Stanojević, predstavljena je i u Beogradu. Prva promocija održana je u sklopu 56. Disovog proleća, u Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković Dis“, u maju ove godine.


Na beogradskoj „premijeri“ pesnički prvenac novinarske i pesnikinje iz Čačka publici su približili Neđo Ćićo Stojanović, urednik i voditelj programa i Aleksandra Mišić, profesorka čačanske Gimnazije i književni kritičar. Zbirka sadrži 91 pesmu, podeljena je u više ciklusa ljubavne, socijalne, rodoljubive, misaone poezije.

-Mnogi pesnici bi se poslužili lukavstvom i objavili bi više zbirki – prokomentarisao je Stojanović. On je autorki uručio člansku kartu Srpskog umetničkog društva Beograd, čiji je predsednik.


Zorica Lešović Stanojević je završila Fakultet političkih nauka u Beogradu. Radi kao novinar u „Čačanskom glasu“. Do sada je za svoju matičnu kuću objavila više od 400 intervjua sa ličnostima iz sveta kulture, nauke i umetnosti. Prethodno je objavila i dva zbornika „Moravski susreti i povelje“, 2010. i 2015. godine.

Z. J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.