-Панорама Ивањице (фото: Ј.С.)
Ivanjica Region

ПЛАН РАЗВОЈА ИВАЊИЦЕ НА ЈАВНОЈ РАСПРАВИ

ПЛАН РАЗВОЈА ИВАЊИЦЕ НА ЈАВНОЈ РАСПРАВИ 

Општинска управа је упутила позив грађанима, удружењима, стручној и осталој јавности да учествује у јавној расправи о нацрту Плана развоја општине Ивањица за период 2023. до 2030. године. Предлози се достављају закључно са 29. јуном.

-Панорама Ивањице (фото: Ј.С.)

Нацрт Плана урадио је Координациони тим у сарадњи са ГИЗ-ом, Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД) и Центром за регулаторне реформе, а обухватио је доста предлога које су доставили грађани. Како је рекао помоћник председника општине и координатор овог тима Александар Радоњић, план се базира на неколико развојних праваца.

-То је најпре локално- економски развој, развој привреде, затим друштвени, спортски односно, развој добре управе, као и урбани развој и развој инфраструктуре. Четврти правац је заштита животне средине, енергетска ефикасност и употреба обновљивих извора енергије као и климатске промене. У наредних десетак дана имаћемо још један партнерски форум како би се прикупиле још неке сугестије, идеје. У Плану нема пројеката  већ се све базира на циљевима и мерама за њихову реализацију. После њега чека нас израда средњорочног плана и плана капиталних инвестиција где ће бити наведени пројекти који ће ићи на Скупштину. И за то ће грађани моћи да дају сугестије, примедбе, идеје.  

Предлози, примедбе, сугестије грађана и осталих учесника у јавној расправи могу се доставити путем електронске поште на адресу soivanjica@ivanjica.gov.rs или поштом  на адресу: Венијамина Маринковић бр. 1 или личном доставом на писарницу  Општине Ивањица- са напоменом на коверти: „За јавну расправу о Нацрту Плана развоја општине Ивањица за период 2023-2030. године”, најкасније до 29. јуна до 14 часова.

Предлози се достављају на Обрасцу који се може преузети на интернет страници општине www.ivanjica.gov.rs  или у просторијама општине.

Јавна расправа  за заинтересоване који нису у могућности да примедбе и сугестије доставе у писаном или електронском облику ће се организовати у сали Скупштине општине Ивањица у уторак  20. јуна од 11 до 13 часова.

По окончању јавне расправе општина Ивањица ће анализирати све предлоге, примедбе и сугестије учесника у јавној расправи и на основу тога сачинити извештај који ће бити објављен на интернет страници Општине у року од 15 дана од окончања јавне расправе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.