Selo

,,Плодови западног Поморавља“ : огњиште и упориште

Да се српском селу треба вратити потврђено је данас, 3. септембра, у Заблаћу код Чачка! Срце села, црквена порта, окупила је посетиоце и госте важне манифестације! Наиме, почела је  16. по реду привредно-туристичка и културно-забавна манифестација Плодови западног Поморавља, која из године у годину окупља све већи број посетилаца.  Организатори манифестације су Туристичка организација Чачак, Удружење „Здрав дух“ и Месна заједница Заблаће, а њен покровитељ Град Чачак.

Фото: М.Матовић

Манифестација је свечано отворена у 11.00 часова, а након поздравног говора представника организатора манифестације и градског руководства, за посетиоце је приређен богат културно-уметнички програм у коме су учествоваали културно-уметничка друштва „Дуле Милосављевић Желе“, ФРА и „Дукати“, као и ученици ОШ „Владислав Петковић Дис“.

Фото: М.Матовић

 „Берза здраве хране“ ће и овога пута бити централни део манифестације, у оквиру које ће пољопривредни произвођачи и прерађивачи чачанског краја изложити своје квалитетне производе.

Фото: М.Матовић
Фото: М.Матовић

На истом простору биће организовани и 4. Фестивал кућног пиварства и изложбе старих заната и пратеће индустрије у пољопривреди.

Фото: М.Матовић
Фото: М.Матовић

 Богатство плодова које село и околина производе представљени су ,,Берзом хране“ која је отворена у 10.00 часова.

Цане Јовановић, председник Организационог одбора манифестације истиче да „Плодови западног Поморавља“ представљају одличну прилику за промоцију здраве хране коју производе локални пољопривредници и прерађивачи.

Фото: М.Матовић
Фото: М.Матовић

Воља младих да опстану и остану на селу, неговање традиције зарад очувања огњишта и поседа, мисија су коју потврђују породице у којима се рађају деца! На таквима остаје да буду упориште снаге једне нације!

О детаљима са ове манифестације читајте у новом издању ,,Чачанског гласа“!

Милица Матовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.