Sport

ПОБЕДА „БОРАЦ МОЦАРТА“

„Борац Моцарт“ је вечерас савладао „Студентски центар Дерби“ са 87:76 (23:27, 23:20, 21:9, 20:20).

Овај сусрет седмог кола АдмиралБет АБА 1 лиге одигран у хали крај Мораве пред 1.500 гледалаца обиловао је узбуђењима. Осим играча оба тима узаврелој атмосфери на трибинама допринела је несигурна судијска тројка. Толико грешака на штету домаћег тима одавно није виђено.

Но, вратимо се игри. Чачани су агресивном игром успели на надокнаде чак 20 скокова минуса у односу на противника. Однос је био 43/23 за Подгоричане. Натерали су их да начине 25 грешака, а коначно су погођени и битни шутеви са дистанце. Томашевић је везао две тројке кад је било најпотребније. Највећи терет поднели су играчи унутрашње линије Томашевић, Ребрача и Биртс, јер је Тасић искључен већ у 13. минуту, начинио неспортску, а потом зарадио и техничку грешку, а током треће четвртине због пет личних на клупу је морао Френклин. Сјајни су били бекови Сегу и Ускоковић, нарочито у тренуцима кад су играли у пару.

Лакнуло је после утакмице и тренеру Дејану Мијатовићу, јер је било тешко играти након четири везана пораза. Зато је и почетак утакмице, рекао је Мијатовић, одигран „стегнуто“. Захвалио је публици на бодрењу истакавши да је ово била победа тима.

„Борац Моцарт“: Ребрача 5, Сегу 17, Биртс 16, Тасић 8, Хант, Томашевић 15, Талић, Френклин 7, Ускоковић 15, Тодоровић, Чарапић 4, Манојловић.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.