Културни центар Горњи Милановац
Društvo G.Milanovac Kultura Region Zabava

Почео 15. Фестивал светске музике „Кафана на Балкану 4”!


Уточиште за људе који су због ковид пандемије изубили животни елан и у мноштву недаћа затурили срећу, али не и смисао за хумор је у најкраћем садржај музичко – сценског игроказа „Кафана на Балкану 4”.

Ова комична прича са певањем (идеја: Бојан Нешковић, аутор текста: Горан Савић) премијерно је изведена у среду, 20. априла 2022. године у 19.30 сати у Великој сали Дома културе.


Под кровом кафане, своје друге куће, дане проводе мање-више ковидом застрашени грађани, „решавајући“ најчешће туђе проблеме, огрнути дуванским димом, сетном песмом и ојачани жестоком капљицом. Они су различитих животних доби, међу њима има и доктора и мајстора, професора и еколога, поштара и инспектора, поштених и превараната, прељубника и оних који “утеху” траже чинећи разне лудости.


У горко-слатким ситуацијама, разоткривајући једни друге, очајници осликавају своје тежње и завлаче руку у кутију изгубљених ствари тражећи срећу у једном ненормалном времену које одликује страх од болести, ограничења и изолације. Од тугованке над промашеним животима, преко духовитих дијалога, у „кафанском лонцу“ се кува комична прича зачињена досеткама о страсти, филозофији живота и опстанку.

На „јеловнику” су приче конобара Гила, ковид редара Росе, доктора, еколога, професора новинара, поштара, продавачице ружа и пензионера Млађе, „ покајање” локалног бизнисмена и сива перспектива Гилетовог сестрића. У „винској” карти су комичне приче и одабране песме познатих српских композитора и певача у интерпретацији народног оркестра КУД-а “Шумадија”. За „десерт”, упркос свему, сервирана је нада у боље и безбрижније сутра.
Улоге су тумачили чланови Културно-уметничког друштва “Шумадија” и Милановачког позоришта.

Извор: Културни центар Горњи Милановац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.