Grad

POD SLOGANOM „OKRENI PEDALU – KRENI KA MURALU“ KZM ČAČAK OBELEŽILA DAN MLADIH

“Jedan grad vredi onoliko koliko je uspeo da sačuva svoju staru arhitekturu, ali i da je poveže sa novom, modernom.“ – reči su kojima je turistički vodič otvorio pešačku turu kojom je Kancelarija za mlade Čačak 12. avgusta obeležila Međunarodni dan mladih.

Kroz akciju „Okreni pedalu – kreni ka muralu“, murali I bicikle su spojene u jedno, a grad, kako kažu u KZM predstavljen u punom sjaju.

– Akcija je započela na Želovom igralištu, odakle smo biciklama, koje smo zahvaljujući saradnji sa JKP „Parking servisom“ dobili besplatno na korišćenje krenuli ka muralima. Prvi deo mini turističke ture vrlo uspešno je vodila aktivistkinja Kancelarije za mlade Ivana Đoković, zajedno sa umetnicom Olgicom Terzić, koja nam je za svaki posećeni mural govorila o imenima umetnika, tehnikama izrade i raznim zanimljivostima vezanim za iste – kažu organizatori, naglašavajući da su posetili i prvi mural koji je nastao u Čačku sada već davne 1989. pod nazivom „Evolucija“.

 Nakon završene biciklističke ture, započela je i pešačka.

Drugi deo mini turističke ture vodila je Snežana Ristanović, licencirani turistički vodič iz Čačka. Govorila je o tome kako je društveni život Čačka izgledao početkom prošlog veka, o životu vojvode Stepe Stepanović, porodici Kren, zabavama u Čačku i njegovim starim vremenima, o Narodnom muzeju, Crkvi, Galeriji Nadežde Petrović, Istorijskom arhivu i Gimnaziji, gde je šetnja i završena.

 Iz Kancelarije za mlade poručuju da im je plan da sa ovakvim akcijama nastave I ubuduće, kako bi naši sugrađani svih generacija, bar jednom mesečno mogli da imaju priliku da vide lepote svog grada, ali ovoga puta iz ugla turiste.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.