Društvo

Покренут поступак против Центра за социјални рад у Чачку због случаја троструког убиства

ИЗВОР: TAНЈУГ


Покренут поступак против Центра за социјални рад у Чачку због случаја троструког убиства

Чачак, фото: Слободан Симеуновић
Чачак, фото: Слободан Симеуновић


Министарство за бригу о породици покренуло је поступак против Центра за социјални рад у Чачку поводом случаја И. Г. који се сумњичи за убиство оца, мајке и деде.

И. Г. је 9. априла ове године у породичној кући усмртио оца, мајку и деду, потом је побегао, али је ухапшен 12 сати касније недалеко од места на коме је починио злочин.

Поводом овог случаја, Министарство за бригу о породици и демографију покренуло је поступак надзора над стручним радом чачанског Центра за социјални рад, како би се утврдило да ли је у конкретном предмету ова установа поступала по закону и о складу са стандардима стручног рада.

Овакву одлуку, Министарство је донело након што је Основно јавно тужилаштво у Чачку саопштило да је Центар за социјални рад, након пуштања И. Г. са психијатријског лечења, на којем се нашао због насиља у породици, утврдило да нема ризика да овај младић поново учини ото кривично дело.

Уколико се утврди да су у раду Центра за социјални рад постојали пропусти, биће издати налози да се они отклоне, као и налози за евентуално утврђивање одговорности руководилаца органа и запослених у складу са законом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.