Sport

ПОРАЗ „БОРАЦ МОЦАРТА“

Синоћ су се у хали крај Мораве, у оквиру 19. кола АБА 1 лиге, састали „Борац Моцарт“ и „Цедевита Олимпија“. Пред 2.000 гледалаца Љубљанчани су остварили победу 74:65 (21:16, 18:16, 13:16, 22:17). Њихов успех је заслужен, јер су све време држали утакмицу „под контолом“ и одиграли најбоље кад је било најпотребније. Са друге стране, играчи“ Борац Моцарта“ су се трудили, али било их је премало расположених да се супроставе овако квалитетном противнику.

Првих 20 минута одиграно је у високом ритму. Брза игра на обе стране условила је већи број грешака и непрецизност у шутевима са дистанце, па није ни чудо што је постигнуто мало кошева. Меч су боље отворили Љубљанчани, повели са 8:0 и захваљујући бољем скоку држали резултат „под контролом“. У наставку домаћин успева да „исконтролише скок“ уведе меч у изједначен период и поведе 32:30. Међутим, захваљујући несхватљивим грешкама у нападу, погрешна додавања, „Цедевита Олимпија“ серијом 9:0 на велики одмор одлази са вођством 39:32.

Током трећег квартала игра је за нијансу спорија. Чачани слабо шутирају тројке, промашили су неколико „зицера“ и искусни гости остварују вођство 50:41. Фанатичном борбеношћу „Борац Моцарт“ се серијом 7:0 враћа у игру.

Искусно су Љубљанчани одиграли последњих десет минута. Нису подлегли атмосфери у хали. Постигли су две тројке, а остале кошеве дали из рекета и сигурно привели утакмицу крају.

„Борац Моцарт“: Ребрача, Сегу, Биртс 4, Николић, Тасић 6, Томашевић 3, Талић 14, Френклин 15, Ускоковић 6, Тодоровић, Чарапић 5, Манојловић 12.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.