Grad

POSTAVLJANJE TARTAN PODLOGE NA ATLETSKOJ STAZI NAJVEROVATNIJE NA PROLEĆE

Radovi na rekonstrukciji atletske staze u Čačku ušli su u završnu fazu, međutim, zbog trenutnih vremenskih prilika postavljanje tartan podloga najvetovatnije će biti odloženo za proleće. Direktor Sportskog centra Mladost, Miloš Stevanić, izjavio je agenciji MNA da će odluka o eventualnom odlaganju postavljanja tartana za proleće biti doneta narednih dana.

“Preporuka stručnjaka, ali i čačanskih atletskih klubova je da se to uradi na proleće. Pošto meteorolozi najavljuju lepo vreme i za naredne dane videćemo kako će se situacija odvijati”, rekao je Stevanić.

Tartan podloga biće postavljena na površini mešto manjoj od 8.000 metara kvadartnih.

Kada radovi budu završeni ljubitelji atletike biće u prilici da po znatno boljim uslovima trenuraju, a u planu je i održavanje brojnih takmičenja.

“Pored standardnih osam krugova biće i više atletskih borilišta, jama za stiplčez (steeplechase) sada će biti unutar staze. Ubuduće na travnatom terenu neće biti dozvoljeno igranje fudbala. Rekonstruisana je i ograda atletske staze gde će biti samo jedan ulaz. Previđena je i kućica za čuvara sa video nadzorom, a razmišlja se i o uvođenju radnog vremena atletske staze, odnosno da se u noćnim satima zaključava”, istakao je Stevanić.

Sredstva za rekonstrukciju staze obezbedio je grad Čačak u iznosu od 70.000.000 dinara, izvođač je beogradska firma Pejkom, a podizvođač Bauvezen iz Lazarevca.

Stevanić kaže da će i ove godine biti postavljeno klizalište na terenima za rukomet.

Plan je da klizalište sa radom počne poslednje nedelje decembra i bude otvoreno do polovine februara.

Izvor: MNA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.