Dragačevo Region

Познат датум највеће трубачке феште – Гуча грми од 1. до 4. августа 2024!

Познат датум највеће трубачке феште – Гуча грми од 1. до 4. августа 2024!

Гуча, срце трубачке традиције, спрема се за још једну годину музичког славља! Општина Лучани, Културни центар Гуча, Туристичка организација Драгачево, и Скајмјузик, с поносом најављују Гуча фестивал од 01. до 04. августа, у оквиру кога ће се реализовати и 63. Драгачевски сабор трубача.

Одлука о термину одржавања Сабора трубача донета је у Гучи на седници Управног одбора Културног центра општине Лучани.

Фестивал ће почети предсаборским даном 01. августа, да би потом, од 02. до 04. августа, по 63. пут Гуча, у оквиру Сабора, угостила најбоље трубачке оркестре и стотине хиљада туриста из целог света. Током четири дана на почетку августа ова варошица поново ће бити епицентар трубе, ритма и радости, спајајући људе из свих крајева света у јединственој прослави музичке традиције.

Директор Културног Центра Гуча, Зоран Д. Пантелић, истакао је: „Гуча је синоним за живописну атмосферу, виртуозност трубачких оркестара, и добродошлицу која се памти. Желимо да створимо незаборавно искуство за све посетиоце, па ћемо се потрудити да Драгачевски сабор трубача и следеће године остане записан као највећа фешта која слави трубу и домаће стваралаштво.“

Из Скyмусиц-а, једног од организатора Гуча фестивала, саопштено је да ће компанија остати посвећена очувању и промоцији трубаштва, али и мисији да Фестивал са продукцијске стране буде на највишем нивоу. „Гуча није само фестивал, она представља срж српске културне баштине. Поносни смо што смо део ове јединствене манифестације, која слави традицију и промовише најбоље оркестре и трубаче које Србија има. Попут претходне две, Скајмјузик ће и наредне године обезбедити најбољу продукцију, уз врхунске извођаче“ – речено је из компаније.

Подсетимо, ове године Гуча фестивал трајао је 5 дана, од 09. до 13. августа, а више од пола милиона гостију из земље и иностранства сведочило је највећем трубачком фестивалу на свету.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.