Kultura Obrazovanje

ПРЕДАВАЊЕ О ПРОФЕСИОНАЛНОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ И ДУАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ

На територији града Чачка, уз подршку Канцеларије за младе, спроводи се пројекат под називом „Професионална оријентација и промоција школовања кроз дуално образовањеˮ.

Фото: Канцеларија за младе Чачак

У четвртак, 8. децембра у сали Музичке школе у Чачку одржано је предавање о овим темама коме је присуствовало сто педесет ученика седмог и осмог разреда из ОШ „Вук Караџићˮ, ОШ „Филип Филиповићˮ, ОШ „Владислав Петковић Дисˮ и ОШ „Ратко Митровићˮ.

Фото: Канцеларија за младе Чачак

Први сегмент предавања односио се на основе концепта дуалног образовања и прве кораке у приступању оваквом систему школовања. У улози предавача нашле су се: Мирјана Ковачевић и Ана Стојановић испред Привредне коморе Србије.

Други сегмент односио се на значај професионалне оријентације за успешнији процес избора каријере о чему је говорила Сања Ранковић Илић – психолог.

Циљ пројекта је да се обезбеди благовремена и ефикасна подршка ученицима завршних разреда основне школе у избору будућег професионалног занимања и то кроз информисање у оквиру професионалне оријентације и похађање средње школе по дуалном систему образовања.

Фото: Канцеларија за младе Чачак

Пројекат се реализује у десет градова/општина у Србији, а спроводе га организација „Panacea solutionˮ и Привредна комора Србије у сарадњи са Канцеларијом за младе, чији су представници захвални Музичкој школи „Др Војислав Вучковићˮ на подршци у реализацији пројекта као и руководству, наставницима и ученицима поменутих основних школа због тога што су препознали значај пројекта и узели учешће у истом.

                                                                                                 Марија Миљуш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.