Aktuelno Grad

PREDSEDNIK SG TRIFUNOVIĆ: NEMA KRIZE U VLASTI, U GUBITKU KVORUMA NE VIDIM NIŠTA STRAŠNO

DSCN1669Odgovarajući na pitanje novinara na konferenciji povodom godinu dana vršenja vlasti, predsednik Skupštine grada Čačka Igor Trifunović je istakao da prekidi rada lokalnog parlamenta tokom 13. sednice, do kojih je dolazilo zbog nedostatka kvoruma, nemaju nikakve veze sa krizom u vlasti. Takođe je naveo da je zasedanje trajalo sedam dana zbog obimnosti dnevnog reda.
– Gubljenje kvoruma ne bih povezivao sa krizom u vlasti. U vreme održavanja sednice, pojedini naši odbornici sa seoskog područja su izlazili pre vremena zbog obaveza. Dešava se da izgubimo kvorum I ne vidim ništa strašno u tome. To se dešava i u republičkoj skupšini „, rekao je Trifunović.

Predsednik SG je takođe demantovao navode da je deo odbornika Srpske napredne stranke tražio njegovu ostavku.
– Naravno da taj zahtev ne postoji. S obzirom na to da SNS ima veliki broj odbornika, normalno je da ima različitih mišljenja. Možda su postojale neke kritike na gubljenje kvoruma, dužinu trajanja sednica, na dozvoljavanje diskusija koje su van dnevnog reda. To su zamerke koje ja prihvatam na svoj račun. Negde sam i sam doprineo da se sednice oduže, jer sam dozvolio da odbornici diskutuju o čemu hoće, a sami vidimo gde nas je to dovelo – rekao je Trifunović.

Оставите одговор