Zdravstvo

PREDSTAVLJEN NAJSAVREMENIJI APARAT ZA DAVANJE INSULINA

 

Savremena medicina i tehnologija olakšali su i obolelima od dijabetesa. Novi aparat za davanje insulina, i-port, omogućava im potpuno miran i bezbrižan život. Više nema bockanja i bola.

– Aparat postavimo na jedan deo tela, pričvrstimo ga i ostavimo tri dana. Osobe koje primaju manju dozu insulina mogu da ga nose i malo duže. Važno je da bude dobro pričvršćen za telo, a za to vreme možemo da se kupamo, trčimo, obavljamo svakodnevne aktivnosti. Prednosti i-port aparata su brojne. Moguće je primiti više doza bez bola, bolja je apsorbcija insulina, ako ga primamo samo na jednom delu tela, manje je nelagodnosti. Naročito je pogodan za decu i mlade – kaže dr Milica Niketić, predstavnica kompanije „Epsilon“, ovlašćenog prodavca i-port aparata za Srbiju.

 

Kako on zaista funkcioniše uverili su se i članovi čačanskog Društva za borbu protiv šećerne bolesti „Diabetes mellitus“. Na radionici koju su organizovali u utorak, 5. decembra, dr Niketić je najmlađim članovima postavila i pokazala kako da koriste i-port.

– Deci i mladima smo omogućili da prvi aparat dobiju besplatno. Za tri dana, koliko će ga nositi, imaće bar 12 uboda manje – napomenula je Biljana Vasojević, sekretar Društva „Diabetes mellitus“.

Umesto iglice, aparat sadrži neku vrstu tkanine koja sprovodi isulin u telo. Trodnevna doza koja se prima putem i-porta košta 1.400 dinara.

– Prezadovoljan sam kada vidim i da je novac, koji iz gradskog buxeta odvajamo za naše Društvo za borbu protiv šećerne bolesti, iskorišćen na ovaj način. Pre nekoliko dana smo održali sastanak sa udruženjima osoba sa invaliditetom i dogovorili smo se da u 2018. zajedno unapredimo uslove za život osobama sa invaliditetom i obolelima – izjavio je Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika Čačka.

.

Оставите одговор