Kultura

PREDSTAVLJEN PRVI ROMAN MARKA ČKONJEVIĆA „ŠAPAT ČEMERNICE“

U organizaciji Književnog programa Doma kulture, sinoć je u Velikoj sali, promovisana knjiga Marka Čkonjevića „Šapat Čemernice“. „Rođen je pre 40 i kusur godina u Čačku, porastao je u krilu ove ustanove, takoreći naše dete. Nije želeo da nabrajam njegove profesionalne i lične uspehe jer, kako sam kaže, nikada odavde, iz rodnog grada nije ni odlazio“, predstavila je Marka Čkonjevića urednica Književnog programa Milkica Miletić.

„Šapat Čemernice“ je prvi roman Marka Čkonjevića, njegovo prvo književno čedo.

-Potresna je, jer je zasnovana na istinitim događajima iz polovine prošlog veka. Dve žene koje su Marku, kao autoru ovog uzbudljivog štiva, veoma bliske srcu, u vrtlogu sukoba dve zavađene porodice prinuđene su da savladaju brojne životne prepreke, koje im patrijarhalna sredina i muškarci u njihovom životu nameću – rekla je, pored ostalog, o knjizi Milkica Miletić.

Ali, pošto je Marko Čkonjević po svemu neobičan čovek on nije želeo da o njegovom romanu govore književni kritičari. Želeo je da roman sam govori za sebe i tako nađe put do srca publike.

U atmosferu priče prisutne su uveli glumci Jelena Gavrilović, Nikola Šurbanović i Vanja Milačić koji su čitali delove iz romana „Šapat Čemernice“.

N. R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.