Društvo

Predstoji usaglašavanje protokola o uslovima putovanja u Grčku

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da memorandum o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije između srpskog i grčkog ministarstva nije potpisan, već je predviđeno da bude usaglašen i potpisan kada se ispune svi uslovi o kojima je bilo reči na jučerašnjem onlajn sastanku.

Ministarka Tatjana Matić demantovala je navode pojedinih medija u Srbiji koji su objavili da je potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije između dva ministarstva, saopštilo je Ministarstvo trgovine i turizma. 

„Memorandum koji će definisati uslove ulaska putnika iz Srbije u Grčku, odnosno iz Grčke u Srbiju tokom predstojeće letnje sezone, nije potpisan, već je predviđeno da bude usaglašen i potpisan kada se ispune svi uslovi o kojima je bilo reči na jučerašnjem sastanku sa grčkim ministrom za turizam Harisom Teokarisom“, istakla je Tatjana Matić.

Ministarstvo trgovine i turizma saopštava da je Matićeva precizirala da ti uslovi, između ostalog, uključuju međusobno priznavanje sertifikata o vakcinaciji i uspešan plan imunizacije, kao i druge tehničke detalje koji će biti utvrđeni u narednom periodu.

Potpisivanju Memoranduma prethodiće usvajanje teksta Memoranduma od strane Vlada Republike Srbije i Republike Grčke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.