Društvo Zdravstvo

Превентивни прегледи и за децу

Превентивни здравствени прегледи у недељу, 16. јуна, од 8 до 17 часова, биће обављани и у Дому здравља Чачак. Радиће неколико служби, као и Дечји и Школски диспанзер.

– Наши педијатри ће обављати систематске прегледе и позвао бих родитеље да доведу своју децу. Биће то нека врста ванредних систематских прегледа наших најмлађих пацијената, а уколико родитељи желе и основне лабораторијске анализе. У осталим службама, два лекара ће радити ултразвук абдомена. Биће обављана и анализа крвне слике, као и гликемије, а узимаћемо и узорке крви на тумор маркере за дигестивни тракт. Те анализе ће бити обављане у болници, а пацијенте ћемо обавестити када могу да преузму резултате на нашем инфо пулту. Замолио бих пацијенте да на лабораторијске прегледе дођу раније, бар до 14 часова. У Служби опште медицине лекари ће прегледати плућа и срце – навео је др Александар Пајовић, директор Дома здравља Чачак.

И он је замолио грађане да се не јављају на ултразвучне и лабораторисјке анализе, уколико су рађене пре месец или два. Детаљна упутства о свим прегледима добиће на инфо пулту Дома здравља Чачак.

На претходне превентивне прегледе јавио се 131 пацијент. Према досадашњим исходима тих здравствених контрола, који је било више последњих месеци, око десет одсто људи упућено је на додатну дијагностику. Они се и организују у циљу раног откривања малигних и других болести.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.