G.Milanovac Region

PROGRAM RAZVOJA TURIZMA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Protekle nedelje održana je Javna rasprava povodom izrade Programa razvoja turizma opštine Gornji Milanovac, od 2019. do 2025. godine. Program razvoja turizma izradila je beogradska firma C.T.D. 3, na čelu sa Svetlanom Dragić, dipl.inž.arheol, ali i stručnim timom od četiri doktora nauka i četiri inženjera. Ona je prisutnima izložila iscrpan elaborat Programa razvoja turizma opštine, istakavši da Gornji Milanovac, pored dobre i razvijene infrastrukture, jake industrije i poljoprivrede, ima veliki potencijal u razvoju turizma, koji treba iskoristiti.


-Milanovac je prelepa opština koja ima potencijal da razvije jedan vid turizma koji Zapad najviše voli, a to je boravak u prirodi, selu, na čistom vazduhu, a pored toga da rekreira, bilo da je biciklizam, planinarenje, golf, uživanje u divnim predelima. Cilj nam je da Milanovac dobije svestranu turističku ponudu, da bude prisutan i banjski turizam, ali da pretežno orijentišemo na omladinsko-sportsko-đački turizam – rekla je Dragić.
Izrada Programa razvoja turizma je zakonska obaveza koju lokalna samouprava mora da ispuni. Direktor Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac Desimir Ćalasan, zajedno sa Jasminom Marić, članom Opštinskog veća zaduženim za kulturu i turizam, glavni je inicijator izrade prikazanog Programa, koji će biti ideja vodilja aktivnostima Turističke organizacije u narednih šest godina.
Jasmina Marić je istakla da je ovo prvi Program razvoja turizmaOopštine Gornji Milanovac i da, s obzirom da nema zamerki, uskoro će biti ozvaničen.

-Program razvoja turizma je jako bitan zato što su objedinjene sve grane usko povezane sa turizmom. Program je komplementiran sa celom turističkom ponudom našeg grada. Elaborat je početak onoga što će se realizovati u opštini Gornji Milanovac.“


Nakon izrade, Program razvoja turizma će biti prosleđen Opštinskom veću i Skupštini opštine na dalje usvajanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.