PROMOCIJA „PČELIČINE“ KNJIGE „LUDVIG VAN MOCART“

Ludvig-van-Mocart-Baner-360x240Na poziv Gradske biblioteke, izdavačka kuća „Pčelica“ je u utorak, 25. aprila u maloj sali Doma kulture, organizovala prvu od tri promcije knjige autorke Vesne Aleksić „Ludvig Vam Mocart“. Naziv knjige je svojesvrsna jezička igra, a samo štivo govori o Mocartu i Betovenu. Vesna Aleksić je promovisala svoju knjigu čačanskim osnovcima, naglasivši da ju je pisala na način blizak njihovom uzrastu.

– Naziv knjige je nastao kada sam slušala jednu emisiju na radiju i jedan šaljivi novinar je anketirao Beograđene da li jedna ulica u Beogradu može da ponese ime Ludvig Van Mocart. To je bilo trik pitanje, a anketirani nisu ukapirali da se radi o namernoj grešci – priča autorka.

Životi Mocarta i Betovena su predstavljeni kroz njihove lične i priče ljudi iz njihovog najbližeg okruženja. Prema rečima Vesne Aleksić, knjiga ima obrazovnu ulogu, ali je ne preporučuje samo deci, već i odraslima.

– Pišem knjige za decu, koje mogu da čitaju roditelji. Granica je veštačka. Najviše istorije je ostalo u knjigama za decu ‘ rekla je autorka.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.