G.Milanovac Region

Решавање вишегодишњег проблема водоснабдевања на Руднику

Радови на изградњи водовода од Горњег Милановца до Рудника, „крова Шумадије“, достижу завршну фазу. Ускоро ће Рудник и околина бити прикључени на рзавски водовод, чиме се решава дугогодишњи проблем пијаће воде, потрошача у овом делу милановачке општине.


-За месец и по дана завршавамо комплетне радове. Сви становници Рудника имаће квалитетну пијаћу воду, без арсена. На уклањање арсена из локалног водовода на Руднику, ми смо трошили огромна средства, преко 2.000.000 динара, годишње. До завршетка радова остало је још да се уради 4 километра и 100 метара водовода и један резервоар. Капацитет воде којом ћемо снабдети потрошаче, биће већи него што су потребе, тако да ће моћи да се прикључе и нови корисници тамо где то технички буде изводљиво, рекао је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац приликом обиласка радова на изградњи главног водовода на Руднику.


Иван Лазић, директор ЈКП “Горњи Милановац” изнео је техничке информације везане за водоснабдевање:
-Постојећи капацитет водоснабдевања на Руднику је 8 литара у секунди. Новим цевоводом, новом линијом, ми доводимо нових 10 литара у секунди, што за грађане Рудника и привреду Рудника значи сигурно водоснабдевање 365 дана у години. Када је у питању квалитет воде, контролисана вода је без арсена, без примеса које постоје на Руднику због самог квалитета земљишта и ми овим новим цевоводом смањујемо трошкове третмана воде јер ће доћи хемијски и бактериолошки исправна вода, истакао је Лазић.


Вредност ове инвестиције износи 25 милиона динара, инвеститор је Општине Горњи Милановац, а извођач радова ЈКП ,,Горњи Милановац”.

ИЗВОР: КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.