Sport

RIBOLOVNI KUTAK ZAPADNE SRBIJE

UZ BELU RIBU, FINO HVATANI LIPLJAN I ŠARAN

I protekle nedelje vreme nam je išlo na ruku, pa su sa svih ribolovnih područja stigle vesti o dobrim ulovima. Najviše je hvatana bela riba, a i fino su hvatane, zavisno od mesta na kome se pecalo, i ostale vrste.


Odlični rezultati u ribolovu na belu ribu duž Lima su ostvareni korišćenjem crva, hleba i gliste, kao mamca, a uhvaćeni su i poneki lipljan, mrena i krkuša. Lipljan je najviše hvatan i na Drini. Bilo je tu i dobrih ulova skobalja i plotice, dok su zabeleženi i poneki uhvaćeni primerci pastrmke. Šaran je, uz uobičajenu belu ribu, najviše hvatan kod Kokinog broda. U meredovima naših kolega našao se još i poneki smuđ i zlatovka.

Zaljubljenici u mušičarenje su na Rzavu i Đetinji uživali loveći pastrmku i lipljana, dok su ribolovci duž Zapadne Morave hvatali belu ribu, šarana i soma, a neko se pohvalio i uhvaćenom štukom. Belu ribu, šarana i soma su pecali i oni koji su se uputili ka Gružanskom jezeru, s tim što su bili u prilici da na obalu izvuku i ponekog smuđa.
Za ovo slavljeničko izdanje “Kutka“ toliko. U očekivanju da će nam se tokom sledeće nedelje neko od naših kolega pohvaliti kapitalnim ulovom BISTRO!!!
Pripremili: Šnel i Duba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.