Sport

RIBOLOVNI KUTAK ZAPADNE SRBIJE

Iako je, za ovo doba godine, vreme izuzetno lepo, jer su temperature prijatne, a ima i sunca, sa vodama nije takva situacija. Reke su zamućene i brze. Nivoi jezera su visoki i to sve naše kolege stavlja u velike probleme, ali oni, zahvaljujući svojoj veštini, ostvaruju odlične ulove.

Na svim ribolovnim područjima najviše je hvatana bela riba. Lim i Drina nisu izuzetak po tom pitanju, a na Drini se i dalje pecaju lepi primerci mladice, koji se odmah vraćaju u vodu. Kod Kokinog Broda hvatani su šaran i smuđ, a od bele ribe skobalj i plotica. Do 1. marta, kada iz zabrane izlazi pastrmka, na Rzavu i Đetinji peca se klen. Na jezeru Vrutci, osim pomenute bele ribe, hvataju se grgeč i šaran. Nosare, babuške i skobalja ima najviše duž Zapadne Morave, a u ovoj reci uhvaćeno je i nekoliko lepih primeraka štuke, šarana i soma. Osim šarana i soma, kod Knića, hvatan je i smuđ. Naravno, i bela riba.

Za kraj, naše drage kolege, ostaje ista preporuka. Koristite ovo lepo vreme na pravi način. U to se ubraja i izlazak na vodu. Očekujemo da nam se pohvalite dobrim rezultate. Do sledećeg susreta BISTRO!!!

Pripremili: Šnel i Duba  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.